Desert tavalite in nuca de cocos

de cristeena20 in Prajituri, 9 Ian 2019 | 420 vizualizari

 

Reteta asta o am din copilarie si o fac ori de cate ori imi vine dor de gustul copilariei . Am refacut-o de Craciun si a avut mult succes.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 3 oua
  • 400 gr zahar
  • 60 gr unt
  • 4 linguri miere de albine
  • 250 ml lapte
  • 500 gr faina
  • praf de copt

Sirop:

  • 200 ml lapte
  • 250 gr zahar
  • 200 gr unt
  • esenta de rom
  • 2-3 linguri cacao neagra

Nuca de cocos

Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tavalite in nuca de cocos:

Incepem sa facem blatul. Pregatim tava dreptunghiulara si o ungem cu margarina si o pudram cu faina.


Topim pe aburi intr-un bol ouale, zaharul, untul, mierea si laptele, amestecand cu un tel pana ingredientele sunt topite. Luam de pe foc si amestecam cu faina si praful de copt. Apoi turnam in tava si dam la cuptorul preincalzit la 180º C.


Cand e copt blatul, scoatem si il lasam sa se raceasca. Apoi il taiem cuburi uniforme.


Facem un sirop din lapte, unt, zahar, rom si cacao pe care il fierbem pe aragaz, pana se leaga putin. Eu fac testul intr-un pahar cu apa rece-picur si daca picatura ramane la fund si nu se imprastie, sosul e gata.


Cufundam cuburile de blat in sos si apoi le tavalim in nuca de cocos.


Se servesc reci-a doua zi. Sunt deosebit de aromate si bune. Cam dulci dar se mananca in cantitate mica.


Pofta mare si sper ca vi-a placut!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tavalite in nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

kytz 1

13.01.2019, 08:08

Foarte bune!

mirela0911 1

14.01.2019, 12:06

Minunate!

dantes 1

14.01.2019, 16:37

Bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

9810 puncte

RODIMUR

8220 puncte

Rocsi

5000 puncte

mirela0911

4940 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Beef Wellington
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bulete de cascaval cu cartofi

de Rocsi 9

la 11:52

Focaccia cu carnat si rozmarin

ieri la 23:56

Mancare de fasole cu afumatura, la slow cooker Crock-Pot

de Ancutsa 5

ieri la 20:20

Bostan copt cu paprika afumata si curcuma

de buggy 1

ieri la 19:14

RETETA RECOMANDATA
prajitura rapida de duminica