Pariziene cu mere " pentru ceaiul de la ora 5"

de brunetica in Prajituri, 16 Noi 2011 | 2663 vizualizari

 

Am pregatit aceasta reteta pentru ca se apropie cu pasi rapizi ora 5 , si as vrea sa va servesc dragele mele cu niste pariziene calde, fragede si delicioase perfecte pentru "ceaiul de la ora 5" .Multumesc la toate fetele care au pregatit reteta aceasata pentru ca este delicioasa si am incercat si eu reteta cu o mica schimbare , am framantat aluatul cu iaurt si ma ajutat si fetita mea la pariziene. Acum cand vin si baieteii de la gradinita o sa aibe o surpriza sigur o sa le placa. Va doresc savuratie placuta si sper sa va placa.

 

INGREDIENTE

  • 500 g. faina
  • 250 g. iaurt acru
  • 50 g. zahar  brun
  • 25 g. drojdie de bere
  • 50 g. unt
  • esenta vanilie
  •  un praf de sare
  • 2 oua  
  • UMPLUTURA :
  • 5-6 mere potrivit de mari
  • 100 g. zahar brun
  • 2 lingurite scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu mere " pentru ceaiul de la ora 5":

Incepem prin a face  maiaua  cu drojdia, 2 lingurite de zahar, 2 linguri faina si putin lapte. Lasam la dospit pentru 10-15 minunte. Dupa ce si-a dublat volumul adaugam restul ingredientelor, framantand si obtinand un aluat omogen. Il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul, acoperit cu un prosopel umed si cald.

Umplutura de mere: spalam merele , le curatam de coaja, le spalam din nou, le dam prin razatoarea mare, le scurgem de sucul propiu si le punem intr-o craticioara cu zaharul si le calim la foc mediu. Cand sant aproape gata adaugam scortisoara, mai lasam 2-3 minunte, stingem flacara si lasam la racit.

Cand aluatul nostru si-a dublat volumul impartim aluatul in bilute egale. Pe planseta de lucru infainata intindem bilutele in foi subtiri, franjuram o jumatate de foaie. Pe jumatatea nefranjurata punem compozitia de mere, rulam, inchidem capetele, iar capetele le punem sub rulourile de pariziene. Asezam parizienele pe o tava tapetata cu hartie de copt si le lasam la crescut pentru inca 20-30 minunte. Le ungem cu ou batul si le coacem la foc potrivit in cuptorul incalzit. 

 

 

TIPS-URI

1

Eu am mai facut o serie si cu branzica cu smantana . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu mere " pentru ceaiul de la ora 5"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

brunetica 1

17.11.2011, 19:56

Multumesc Mena Iti doresc o seara placuta alaturi de cei dragi

lacrimioara 1

17.11.2011, 21:35

frumoase ti-au iesit

brunetica 1

19.11.2011, 11:31

Multumesc Lacramioara , ma bucur

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10850 puncte

Rux

Rux 9

10120 puncte

mirela0911

5400 puncte

Constelatialeu

4600 puncte

diaconta

4210 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro