Desert terina de clatite cu capsuni

de Lau in Dulciuri, 3 Iul 2017 | 306 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Clatite
  • 500 ml lapte
  • 2 oua
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 100 ml ulei
  • Crema
  • 500 g frisca
  • 100 g ciocolata alba
  • 300 g capsuni
  • Decor
  • 50 g unt
  • 100 g ciocolata(cu alune am avut)
  • capsuni
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert terina de clatite cu capsuni:

Intr-un vas, adaugam faina, amestecam cu sarea, zaharul, praful de copt, coaja de lamaie. Facem o adancitura, adaugam ouale batute, laptele, uleiul, esenta de vanilie.


Amestecam bine pana devine omogena sa nu aiba cocoloase.


Lasam 30 min, dupa care, intr-o tigaie unsa cu putin ulei, rumenim fiecare clatita, pe ambele parti.


Crema-topim ciocolata cu 200 ml frisca, lasam sa se raceasca bine, dupa care mixam pana isi dubleaza volumul, adaugam restul de frisca mixata. 200 g capsuni taiati bucati, amestecam bine.


Intr-o tava de chec, o tapetam cu folie alimentara, asezam clatitele in asa fel incat sa treaca peste margine, adaugam 1/3 crema, capsunile (intregi), ungem o clatita cu crema si adaugam deasupra; adaugam restul de crema ramasa si acoperim cu clatitele de pe margine.


Dam la rece cateva ore, scoatem terina din tava si o decoram cu ciocolata topita sau dupa preferinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert terina de clatite cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

miki_a 1

06.07.2017, 09:14

Super!

noiinbucatarie 1

17.07.2017, 11:28

cat de bine arata!

Lau 1

19.07.2017, 10:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocana de vita Loc Lac- Cambodgia

ieri la 21:14

Turta dulce

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Napolitane cu crema de lapte praf si biscuiti