Desert tort Alex

de nico15 in Torturi, 22 Mai 2017 | 431 vizualizari

 

Acest tort NU este facut cu dedicatie pentru fiica mea Alexandra,  este dedicat colegului meu Alexandru (Alex sau Alexei), care de fiecare data ma ajuta si are rabdare cu mine, privind problemele legate de laptop cat si de calculator.

Alex, este o persoana remarcabila care se lasa pe sine si sare sa ii ajute pe ceilalti asa a facut si cu mine, sa trec la fapte si sa va povestesc. Evident vechiul meu calculator facea fitze ca de obicei si am tot sperat ca poate, poate, nu se va intampla nimic si va functiona, dar evident ca mi-a dat sah mat cand imi era lumea mai draga si aveam multe lucruri de rezolvat, dar noroc cu laptopul.



Evident ca ma vaitam de mama focului la serviciu, ce fac eu, cum postez ca am multe reteta si le uit sau pierd, printre urgentele probleme care trebuiau rezolvate la serviciu mai bagam si o vaitatura, asa aproape mi-a trecut toata ziua, de parca era sfarsitul pamantului si parca ma nascusem cu calculatorul in brate, dar de, este greu sa te dezveti de narav. Dragul de Alex m-a tot ascultat si nu zicea nimic, eu eram in tura de dupa amiaza aceasta insemna ca plecam din Pipera unde are sediul banca la care lucram in jur de 20:00 deci pana in Drumul Taberei erau ceva ore de parcurs.



Mi-am terminat programul si am plecat tacticoasa acasa gandindu-ma ce fac cu calculatorul, deja tensiunea cred ca mi se ridicase si deja ma gandeam "gata il arunc si imi iau altul". Ajung acasa si surpriza de proportii calculatorul pornit, evident ca imi aduceam aminte cu mare precizie ca dimineata cand plecasem, l-am oprit, asa ca deja incepusem sa ridic glasul si sa-i chem la ordine pe Miky sotul meu si pe matusa mea.



Am fost foarte repede oprita din tirada mea cu "surle si trambite" de Miky care mi-a transmis, a venit Alex si ti-a rezolvat calculatorul, asa ca am ramas fara replica si 10 minute, am tacut (lucru rar intalnit mie) si m-am gandit foarte mult, ce persoana deoasebita este Alex, care in timpul lui liber mi-a facut o mare surpriza, nespunandu-mi nimic si reparandu-mi calculatorul. Asa ca la randul meu, am cautat sa il iau si eu prin surprindere si de ziua lui pe 10.11 i-am facut acest tort. Merci mult Alex si sa fii sanatos.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de ulei
  • 6 linguri de faina
  • ½ lingurita de praf de copt
  • Sirop:
  • 150 g zahar si apa
  • Crema:
  • 300 g de ciocolata cuvertura
  • 500 g de smantana lichida pentru frisca
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata cuvertura
  • 150 ml de smantana lichida
  • Décor:
  • barot de ciocolata neagra
  • 150 g de ciocolata alba
  • Cirese pentru cocktail: verzi si galbene
  • Visine
  • Prune
  • Betisoare de cacao si ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Alex:

Sirop, punem 150 g zahar si apa, se pun pe foc si se va topi zaharul formand un sirop in el putem adauga diferite esente, dar doar dupa ce il luam dupa foc.


Se separa ouale, batem albusurile spuma si adaugam treptat zaharul, se amesteca galbenusurile cu uleiul. Cand albusurile sunt batute tare, se scot si se vor adauga peste galbenusuri, se incorporeaza. Adaugam faina cernuta si praful se copt si amestecam de jos in sus, cu o spatula pentru a aera compozitia.


Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Luam o forma rotunda cu Ø 23 cm, o ungem cu putin unt si vom presara faina sa nu se lipeasca compozitia, dupa care dam 25 de minute la cuptor, puteti deschide usa cuptorului dupa 15 minute si verifica. Scoatem din cuptor blatul si il lasam sa se raceasca, dupa care il vom scoate din forma, vom taia egal formand 2 blaturi si capacul (blatul de deasupra) ,le vom trampa cu siropul de zahar.


Topim ciocolata la bain marie si amestecam cu frisca nebatuta, cand se raceste, se baga in frigider si lasam 30 de minute sa se intareasca. Dupa expirarea timpului, scoatem crema din frigider si o vom mixa pana isi va mari volumul.


Dupa aceea, vom pune primul blat, adaugam primul strat de crema in care punem visine din dulceata, adaugam al doilea blat, iarasi un strat de crema si adaugam prunele taiate marunt. Punem si al treilea blat. Ne pregatim de prepararea glazurii, rupem ciocolata cuvertura in bucatele si o punem la bain marie, lasam sa se topeasca si adaugam smantana pentru frisca nebatuta si amestecam.


Lasam doar putin sa se raceasca, dupa care vom pune glazura pe tort prin turnare. Verificam daca si marginile au fost acoperite de glazura, dupa care lasam putin sa se-ntareasca glazura, pentru a putea barota tortul in lateral cu barot de ciocolata. Barotam tortul, dupa aceea radem ciocolata alba si decoram.


Decoram cu: cirese, visine si betisoarele de cacao si ciocolata. Dam la frigider cel putin doua ore sau cel mai bine, lasam peste noapte. Iese un tort de aproximativ 2 kg.


Pofta Buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Alex" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

noiinbucatarie 1

22.05.2017, 18:21

Rocsi 1

22.05.2017, 19:56

Bun, bun tort ai pregatit!

nico15 1

23.05.2017, 18:51

Sa trimit o portie virtualaaaaaaaaaaaaaaaa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort choux a la creme