Reteta de tort cu blat umed cu afine, mascarpone si jeleu de capsuni

de mirela0911 in Torturi, 6 Noi 2022 | 5102 vizualizari

 

Vazusem o Reteta de tort cu blat umed cu afine, mascarpone si jeleu de capsuni pe Pinterest cu blat umed cu afine, lamaie si crema mascarpone si care arata foarte bine. Am inceput prepararea tortului, dar pe masura ce inaintam, tot schimbam cate ceva la reteta de la care pornisem si a iesit acest tort care a fost savurat pe indelete si care a iesit la fel de bine ca si cel dupa care m-am inspirat.
Ingredientele principale sunt: zahar, oua, smantana, faina, lapte, afine, zmeura, mascarpone.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de tort cu blat umed cu afine, mascarpone si jeleu de capsuni
  • Pt. blat:
  • 200 g zahar
  • 1/2 lgt sare
  • 3 oua mari
  • 118 ml ulei
  • 1 lgt esenta de lamaie
  • 118 ml smantana
  • 12 lgt coaja rasa de lamaie
  • 350 g faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 235 ml lapte
  • 200 g afine proaspete sau congelate
  • Pt. crema de mascarpone:
  • 500 g mascarpone
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 100 g zahar pudra vanilat
  • Pt.jeleul de capsuni:
  • 500 g capsuni
  • zahar dupa gust
  • 100 ml apa
  • 1 lg amidon

Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de tort cu blat umed cu afine, mascarpone si jeleu de capsuni:

Iata cum se prepara Reteta de tort cu blat umed cu afine, mascarpone si jeleu de capsuni

Blatul: Intr-un bol se pun ouale, zaharul, sarea si uleiul. Se mixeaza bine pentru cca 5 minute, pana isi dubleaza volumul. Se adauga apoi smantana, esenta de lamaie si coaja rasa de lamaie. Se mixeaza din nou. Faina si praful de copt se amesteca impreuna apoi se toarna peste compozitie jumatate din cantitate si jumatate din lapte. Se mixeaza pana se incorporeaza apoi se pun jumatatile de faina si lapte, ramase. Se mixeaza bine. Se adauga afinele si se amesteca usor.

Se toarna compozitia intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa cca 40-45 de minute pana se rumeneste usor si trece testul scobitorii. Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca bine apoi se taie in 3 parti.

Jeleul de capsuni: Se curata capsunile, se taie in bucati mai mici daca sunt mari, se adauga zaharul peste ele si apa si se pun pe foc mic sa fiarba. Dupa ce s-au zdrobit fructele, dar nu in totalitate, se toarna peste amidonul dizolvat in apa. Se amesteca continuu sa nu faca cocoloase si se lasa sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, amestecand din cand in cand.

Crema de mascarpone: Se pune intr-un bol mascarpone si se mixeaza. Se toarna putin cate putin din smantana pentru frisca, mixand continuu. La final se adauga zaharul pudra vanilat si se mixeaza pana se ajunge la consistenta dorita, nici foarte moale nici foarte tare. 

Asamblare tort: Pe un platou se asaza un blat. Cu ajutorul unui posh cu duiul rotund umplut cu crema, se traseaza doua randuri circulare iar in mijloc se pune jumatate din jeleul de capsuni. Se niveleaza cu crema si se asaza al doilea blat. Se repeta operatiunea iar la final se asaza ultimul blat.

Se orneaza dupa preferinte cu crema de mascarpone ramasa, se fac motzuri, se asaza fructe apoi se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Vezi si reteta de Tort Dobos

TIPS-URI

1

Pentru reusita retetei de tort cu blat umed cu afine, mascarpone si jeleu de capsuni, este bine sa tineti cont de:

2

Diametrul tavii folosite este de 26 cm.

3

Se pot folosi orice fel de fructe preferati.

4

Blatul nu necesita insiropare deoarece este un blat umed, dar daca doriti, puteti sa-l insiropati cu ce doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tort cu blat umed cu afine, mascarpone si jeleu de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu vin rosu si crema de capsune