Tort cu crema caramel

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 14 Mai 2011 | 4389 vizualizari

 

INGREDIENTE

pt blat:

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri de ulei
  • ~ 300 g faina
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura nuca de cocos verde
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie

pentru crema caramel:

  • 1 plic crema de caramel
  • 250 ml lapte
  • 4 linguri de zahar
  • caise din compot

pentru sirop:

  • 4 linguri de zahar
  • 200 ml apa

pentru ornat:

  • frisca
  • zahar ars
  • bomboane de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema caramel:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos, dupa care omogenizam bine compozitia.


Turnam compozitia intr-o forma rotunda tapetata cu faina si dam la cuptorul preincalzit 20- 39 min.


Intre timp pregatim crema conform instructiunilor de pe pachet ( stiu ar fi trebuit sa fac eu crema, dar cand te grabesti aceste creme te scot din impas) si o dam la frigider.


Taiem blatul in 3 dupa ce s-a racit.


Insiropam cu siropul facut din cele 4 linguri de zahar pe care le-am caramelizat, apoi am pus apa si am lasat pana s-a topit caramelul.


In crema de caramel am pus cateva caise taiate cubulete.


Umplem tortul cu crema caramel si caise si ornam cu frisca in care am bagat colorant alimentar albastru si rosu pentru a-mi iesii un liliac.


Din caramelul pe care l-am facut pt sirop am luat cu lingura si am imprastiat pe o hartie de copt si le-am lasat la racit, dupa care am ornat cu ele.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

mamaieelena 1

16.05.2011, 18:55

f frumos

alinutzika 1

30.07.2011, 21:42

ce frumos l-ai ornat....

andreea_angelo 1

26.11.2012, 17:45

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Saramura de peste
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema caramel