Desert tort Anka

de Constelatialeu in Torturi, 6 Mar 2020 | 2985 vizualizari

 

Pentru ca sarbatorita se numeste Anka era musai sa dau si numele tortului tot Anka. La multi ani Anka !

 

INGREDIENTE

  • Forma de tort cu diametru de 28 cm ( am facut 5 blaturi individuale )
  • Blat 1 cu nuca
  • 2 albusuri
  • un praf de sare
  • 2 galbenusuri
  • 55 g zahar
  • 65 g nuca macinata
  • 50 g faina
  • Blat 2 alb
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 55 g zahar
  • 1 lingura ulei
  • 100 g faina
  • Blat 3 cu cacao si nuca
  • 2 oua
  • un praf sare
  • 55 g zahar
  • 65 g nuca macinata
  • 50 g faina
  • 15 g cacao
  • Blat 4 alb
  • 2 oua
  • un praf sare
  • 55 g zahar
  • 1 lingura ulei
  • 100 g faina
  • Blat 5 cu nuca
  • 2 albusuri
  • un praf de sare
  • 2 galbenusuri
  • 55 g zahar
  • 65 g nuca macinata
  • 50 g faina
  • Sirop de visine
  • 200 ml sirop de la visine dupa ce se dezgheata si se scurg
  • 2 linguri zahar
  • Frisca
  • 400 ml smantana dulce pentru frisca
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • Crema 1 de visine
  • 250 g visine de la congelator, dezghetate si scurse de sirop
  • 3 linguri zahar
  • 4 foi gelatina
  • 2 galbenusuri
  • 125 g ciocolata alba
  • 100 g frisca batuta
  • Crema 2 mascarpone si lapte condensat caramelizat
  • 250 g mascarpone
  • 2 galbenusuri
  • 100 g lapte condensat caramelizat
  • 50 g ciocolata neagra
  • 3 foi gelatina
  • 100 g frisca batuta
  • Crema 3 de visine
  • 250 g visine de la congelator, dezghetate si scurse de sirop
  • 3 linguri zahar
  • 4 foi gelatina
  • 2 galbenusuri
  • 125 g ciocolata alba
  • 100 g frisca batuta
  • Crema 4 mascarpone si lapte condensat caramelizat
  • 250 g mascarpone
  • 2 galbenusuri
  • 100 g lapte condensat caramelizat
  • 50 g ciocolata neagra
  • 3 foi gelatina
  • 100 g frisca batuta
  • Crema pentru decorat tortul
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smantana dulce pentru frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 lingura ness granulat
  • Decor
  • pepite de ciocolata
  • coicolata topita alba si neagra
  • cirese confiate
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Anka:

Mai intai m-am apucat de blaturi, este un pic de migala sa le coci individual, dar am vrut sa am mai multe texturi de blat.

Blat 1 cu nuca : Forma de tort cu diametrul de 28 cm, tapetata cu hartie de copt, doar pe fundul formei, pentru ca nu este un blat inalt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare, am adaugat si galbenusurile si le-am incorporat cu miscari lente de jos in sus. La final am incorporat nuca macinata si faina, folosind miscari lente de jos in sus. Am pus compozitia in forma de tort si am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade ( cuptor electric) pentru cca 10 min. Fiind un blat subtire se coace repede. Se scoate din forma si se lasa la racit.

Blat 2 alb. Am mixat bine cele 2 oua cu un praf de sare am adaugat zaharul si am mixat pana ce zaharul este topit, am adaugat uleiul si la final faina si am mixat cca 2 min. Am tapetat forma de tort cu hartie de copt, am pus compozitia in forma si am dat forma la cuptor pentru cca 10 min. Se scoate din forma si se lasa la racit.

Blat 3 cu nuca si cacao.Am mixat cele 2 oua cu praful de sare si zaharul pana ce zaharul se topeste, apoi am adaugat nuca macinata, faina si cacaoa si am mixat cca 2-3 min. Am tapeta forma de tort cu hartie de copt, am pus compozitia in forma si am dat forma la cuptor pentru cca 10 min. Se scoate din forma si se lasa la racit.

Blat 4 alb.Am mixat bine cele 2 oua cu un praf de sare am adaugat zaharul si am mixat pana ce zaharul este topit, am adaugat uleiul si la final faina si am mixat cca 2 min. Am tapeta forma de tort cu hartie de copt, am pus compozitia in forma si am dat forma la cuptor pentru cca 10 min. Se scoate din forma si se lasa la racit.

Blat 5 cu nuca.Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare, am adaugat si galbenusurile si le-am incorporat cu miscari lente de jos in sus. La final am incorporat nuca macinata si faina, folosind miscari lente de jos in sus. Am pus compozitia in forma de tort si am dat forma la cuptor pentru cca 10 min. Se scoate din forma si se lasa la racit.

Sirop : Am lasat visinele se se dezghete si sa se scurga de sirop. Siropul obtinut cu 2 linguri de zahar l-am pus la fiert, apoi l-am lasat sa se raceasca.

Frisca : Smantana dulce pentru frisca rece de la frigider am mixat-o cu 4 pliculete de zahar vanilat, am mixat pana am obtinut o frisca ferma. Smantana trebuie sa aiba peste 30% grasime. Frisca obtinuta am pus-o la frigider si am scos-o cand am inceput sa fac cremele.

Crema 1 de visine : Visinele dezghetate si scurse impreuna cu zaharul le-am blenduit pana am obtinut un piure. Am transferat pireul intr-un castron de inox, am adaugat cele 2 galbenusuri. Separat am pus foile de gelatina la hidratat in apa rece. Am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat cca 3-4 minute apoi am adaugat si ciocolata taiata si am amestecat pana ce ciocolata s-a topit. Am luat castronul de pe baia de abur , am stors gelatina bine si am incorporat-o in crema, apoi am adaugat si 100 g frisca batuta. Dupa ce am facut crema de visine am imbracat forma de tort in care am copt blaturile in folie alimentara si am asezat blatul 1 cu nuca , l-am insiropat, dar foarte putin si apoi am turnat crema 1 de visine, am dat forma la congelator pentru cca 1 ora. Dupa ce s-a intarit crema m-am apucat de facut crema 2.

Crema 2 de mascarpone si lapte condensat caramelizat : Mascarponele si frisca bauta le-am mixat cca 3 min.  Am pus la hidratat foile de gelatina in apa rece.Intr-un castron de inox am pus cele 2 galbenusuri si laptele condensat caramelizat, am omogenizat bine si apoi am pus castronul pe baie de abur, am adaugat si ciocolata maruntita si am amestecat pana ce ciocolata s-a topit. Am luat castronul de pe baia de abur, am stort bine gelatina si am incorporat-o in crema, crema obtinuta am incorport-o in amestecul de mascarpone cu frisca. Am scos forma de tort de la congelator si am asezat blatul 2 alb , l-am insiropat foarte putin apoi am pus crema 2 de mascarpone cu lapte condensat caramelizat. Am dat din nou forma la congelator pentru cca 1 ora. Dupa 1 ora m-am apucat sa fac crema 3 de visine.

Crema 3 de visine . Visinele dezghetate si scurse impreuna cu zaharul le-am blenduit pana am obtinut un piure. Am transferat pireul intr-un castron de inox, am adaugat cele 2 galbenusuri. Separat am pus foile de gelatina la hidratat in apa rece. Am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat cca 3-4 minute apoi am adaugat si ciocolata taiata si am amestecat pana ce ciocolata s-a topit. Am luat castronul de pe baia de abur , am stors gelatina bine si am incorporat-o in crema, apoi am adaugat si 100 g frisca batuta. Am scos forma de tort de la congelator, am asezat peste blatul 3 de cacao si nuca, l-am insiropat foarte putin apoi am pus crema 3 de visine. Am dat din noua la congelator forma pentru cca 1 ora. Dupa 1 ora m-am apucat sa fac crema 4 de mascarpone cu lapte condensat caramelizat.

Crema 4 de mascarpone cu lapte condensat caramelizat.Mascarponele si frisca bauta le-am mixat cca 3 min.  Am pus la hidratat foile de gelatina in apa rece.Intr-un castron de inox am pus cele 2 galbenusuri si laptele condensat caramelizat, am omogenizat bine si apoi am pus castronul pe baie de abur, am adaugat si ciocolata maruntita si am amestecat pana ce ciocolata s-a topit. Am luat castronul de pe baia de abur, am stort bine gelatina si am incorporat-o in crema, crema obtinuta am incorport-o in amestecul de mascarpone cu frisca. Am scos forma de la congelator am asezat blatul 4 alb, l-am insiropat putin am pus crema 4 de mascarpone si lapte condensat caramelizat si am dat forma la cangelator pentru cca 30 min, dupa 30 min am scos forma din congelator si am pus si ultimul blat , blatul 5 de nuca, putin insiropat. Am bagat forma in frigider si am lasat-o pana dimineata cand m-am apucat de ornat tortul.

Crema pentru ornat : Intr-un bol am pus smantana pentru frisca, mascarpone, zaharul tos si ness-ul si am mixat pana am obtinut o crema ferma.

 Am scos tortul din frigider, l-am scos din forma si l-am asezat pe un platou si apoi l-am ornat dupa cum mi-a trecut prin cap. Nu prea am avut inspiratie de data asta, probabil din cauza ca sunt baba nesuferita, cetoasa si ploioasa....:))))))))))))))))))))))) Trag sperante sa-i placa sarbatoritei. La multi ani, Anka !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Anka" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Raffaello