Desert tort cu capsuni

de merisor in Torturi, 23 Mai 2013 | 37612 vizualizari

 

Daca tot este sezonul capsunilor, de ce nu as presta si eu un tort delicios? Am vazut pe aici atatea retete incat am zis sa aduc si eu varianta mea de tort cu capsuni.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr capsuni
  • 30 piscoturi Savoiardi
  • 500 ml frisca lichida
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • sare
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 20 gr gelatina
  • 100 ml apa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu capsuni:

Mai intai pregatim capsunile.


Le spalam bine si le scoatem coditele, dar nu la toate, pastram cateva si pentru ornat.


Le lasam cateva minute la scurs dupa care le punem intr-un vas si presaram 4 linguri de zahar, apoi le dam la frigider pana pregatim restul compozitiilor.


Frecam 4 galbenusuri cu 4 linguri de zahar si putina sare, adaugam putin lapte rece si faina, omogenizam si apoi punem peste restul de lapte caldut.


Fierbem crema la foc incet amestecand continuu pana se ingroasa, apoi ridicam de pe foc si dam la rece, acoperind-o cu o folie pentru a nu prinde crusta.


Batem albusurile spuma cu zaharul vanilat si le incorporam in crema racita.


Batem frisca spuma cu ajutorul mixerului, apoi jumatate o amestecam cu crema si jumatate o oprim pentru ornat.


Punem gelatina la hidratat in 100 ml apa, apoi o punem la foc mic si mestecam continuu pana se dilueaza si o turnam fierbinte peste crema amestecand bine cu mixerul sa se omogenizeze.


Scurgem capsunile de lichidul lasat si le amestecam usor, cu o paleta de lemn, in crema.


Scufundam piscoturile prin siropul rezultat de la capsuni, tapetam o tava de cozonac cu folie si incepem sa asamblam: un rand de piscoturi, un rand de crema pana la epuizarea acestora.


Mie mi-au intrat trei randuri de piscoturi si doua de crema.


Dam la frigider pana se intareste gelatina, apoi rasturnam pe platou, indepartam folia si ornam cu frisca si capsunile oprite.

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi capsunile si sub forma de pasta, mixandu-le cu blenderul si amestecandu-le cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Aparat de vidare V3840-I

- 200 lei
1199.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (91)

delia64 1

15.05.2014, 16:22

Ligia Bxl 1

01.06.2014, 12:16

Ce bunatateee

Aletta 1

19.07.2016, 09:56

deliciooooosssss

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08