Tort cu crema de capsune

de ianculubita in Torturi, 5 Apr 2013 | 3892 vizualizari

 

Am facut acest tort pentru fiica mea Mihaela,care azi implineste o frumoasa varsta;din pacate pentru mine,nu poate servi decat virtual!!
LA MULTI ANI fetita mea!!!!

 

INGREDIENTE

Blat

  • 6oua
  • 250g zahar
  • 300g faina
  • 10linguri apa
  • 1praf de copt
  • sare

Crema

  • 500g capsune
  • 5foi de gelatina
  • 2linguri zahar
  • 200ml frisca lichida

Sirop

  • 1cana apa
  • 3linguri zahar
  • cateva picaturi de esenta de capsune
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de capsune:

Galbenusurile batute bine cu zahar,adaugand treptat cate 1lingura cu apa,amestecam apoi cu faina si praful de copt cernuta iar la sfarsit albusurile batute spuma cu un praf de sare;rasturnam compozitia in forma de tort cu hartie de copt,lovim de cateva ori tava de masa pentru a elimina aerul din interior,apoi dam la cuptor la foc mic 30-40min,facand testul cu scobitoarea;

dupa ce s-a copt,oprim focul,lasam tava in cuptor cu usa intredeschisa;

n acest timp ne ocupam de crema;

Capsunele spalate,curatate,le punem intr-un bol si facem un piure cu blenderul vertical;punem piureul intr-un vas pe foc impreuna cu zahar doar cat se topeste,apoi adaugam gelatina care a fost inmuiata 5min in apa rece;amestecam bine pana se topeste iar duupa ce s-a racit bine batem frisca turnand in fir piureul apoi dam la frigider sa se mai intareasca

Pentru sirop punem intr-un vas apa si zahar iar dupa ce s-a racit adaugam esenta de capsune

Pe un platou punem blatul taiat,insiropat,cu crema la mijloc,imbracat in aceeasi crema ramasa,ornat cu felii de capsune iar pe margini cu stixuri umplute cu crema de capsune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de capsune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (20)

RuxyRux 1

05.04.2013, 21:06

O frumusete! La multi Ani frumosi si sanatosi fiicei tale!

diana_k 1

05.04.2013, 21:25

La multi ani Mihaela, super tortul

ianculubita 1

06.04.2013, 07:17

Va multumesc tuturor!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu budinca de casa, frisca si fructe