Tort Sacher

de madi_marin in Torturi, 30 Mar 2010 | 3935 vizualizari

 

Am gasit reteta intr-o revista de specialitate si am incercat-o si eu . A iesit un tort foarte bun. Reteta e un pic diferita de adevaratul tort Sacher, deoarece are si crema, pe cand originalul nu are decat dulceata de caise.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 240 g unt
  • 120 g zahar pudra
  • 120 g zahar tos
  • 250 g ciocolata cu lapte
  • 8 oua
  • 180 g pesmet
  • Crema:
  • 1 plic creme Ole de vanilie de la dr. Oetker
  • 250 ml frisca lichida
  • 150 ml lapte
  • Pentru uns blatul:
  • 1 borcanel de dulceata de caise
  • Pentru glazura:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 150 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • Ornat:
  • sticksuri in ciocolata

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Sacher:

Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca zahrul pudra cu untul pana se obtine o spuma, se adauga pe rand galbenusurile, amestecand foarte bine dupa fiecare, apoi se pune ciocolata topita . Se amesteca foarte bine si se lasa putin deoparte. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul tos , se adauga pesmetul si se amesteca usor ca sa se incorporeze bine. Se unesc cele doua compozitii , se omogenizeaza si se toarna in forma detasabila tapetata cu hartie de copt doar pe fund si unsa pe laterale cu unt. Se coace cam o ora la foc potrivit. Se da la racit in forma.


Crema: Se pun laptele si frisca reci intr-un castron de mixer, se adauga praful de crema si se mixeaza pana se obtine o crema nu foarte tare. Daca iese tare se mai inmoaie cu putin lapte.


Blatul racit se taie in jumatate, se unge cu un strat de dulceata, se adauga trei sferturi de crema, apoi se pune cealalta jumatate de blat unsa si ea cu dulceata si restul de crema. Se da la frigider pana la prepararea glazurii.


Glazura: Se pun intr-o craticioara la foc mic ciocolata rupta bucatele, frisca lichida si untul, pana se topesc si se obtine o crema lucioasa si mai groasa. Se lasa putin la racit, apoi se imbraca tortul cu ea. Se orneaza dupa preferinta si se taie a doua zi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Sacher" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

susu 1

31.03.2010, 15:59

foarte bine arata

mariac 1

31.03.2010, 19:02

Angelina_Elena 1

12.07.2012, 19:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

RETETA RECOMANDATA
Tort Krem a la krem