Desert tort cu cirese

de Lau in Torturi, 21 Apr 2017 | 994 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 4 linguri nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • esenta de migdale
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apa
  • Crema
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 500 ml frisca
  • 100 g lapte condesat
  • 1 borcan de 800 g compot de cirese
  • Decor
  • frisca
  • cirese
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu cirese:

Blatul


Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.


Galbenusurile le amestecam cu uleiul, apa si esenta, adaugam spuma de albusuri, amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza, intr-o sita deasa, adaugam faina, praful de copt si cernem peste amestec, adaugam nuca si omogenizam cu o paleta cu miscari usoare.


Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit, pana ce trece testul cu scobiatoarea.


Lasam sa se raceasca bine dupa care taiem in 3 felii.


Crema


Topim ciocolata impreuna cu 150 ml frisca, lasam sa se raceasca foarte bine.


Mixam frisca, adaugam ciocolata, laptele condesat si mixam pana ce se omogenizeaza.


Ansamblare


Asezam prima foaie de blat, insiropam cu zeama de la compot, adaugam crema - cirese fara samburi- a 2 foaie de blat si repetam pana ce terminam foile.


Ungem tortul cu un strat de crema, apoi il dam la frigider 30 minute, dupa care il decoram dupa plac.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

mirela0911 1

23.04.2017, 19:37

Bun tort!

dantes 1

25.04.2017, 17:07

Delicios!

Lau 1

25.04.2017, 21:22

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

9810 puncte

RODIMUR

8220 puncte

Rocsi

5000 puncte

mirela0911

4940 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Beef Wellington
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bulete de cascaval cu cartofi

de Rocsi 9

la 11:52

Focaccia cu carnat si rozmarin

ieri la 23:56

Mancare de fasole cu afumatura, la slow cooker Crock-Pot

de Ancutsa 5

ieri la 20:20

Bostan copt cu paprika afumata si curcuma

de buggy 1

ieri la 19:14

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat aniversar -reteta cu numarul 100!!!!