Desert tort cu cirese

de Lau in Torturi, 21 Apr 2017 | 2545 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 4 linguri nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • esenta de migdale
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apa
  • Crema
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 500 ml frisca
  • 100 g lapte condesat
  • 1 borcan de 800 g compot de cirese
  • Decor
  • frisca
  • cirese
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu cirese:

Blatul

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.

Galbenusurile le amestecam cu uleiul, apa si esenta, adaugam spuma de albusuri, amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza, intr-o sita deasa, adaugam faina, praful de copt si cernem peste amestec, adaugam nuca si omogenizam cu o paleta cu miscari usoare.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit, pana ce trece testul cu scobiatoarea.

Lasam sa se raceasca bine dupa care taiem in 3 felii.

Crema

Topim ciocolata impreuna cu 150 ml frisca, lasam sa se raceasca foarte bine.

Mixam frisca, adaugam ciocolata, laptele condesat si mixam pana ce se omogenizeaza.

Ansamblare

Asezam prima foaie de blat, insiropam cu zeama de la compot, adaugam crema - cirese fara samburi- a 2 foaie de blat si repetam pana ce terminam foile.

Ungem tortul cu un strat de crema, apoi il dam la frigider 30 minute, dupa care il decoram dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Cupidon