Desert tort cu cirese

de Lau in Torturi, 21 Apr 2017 | 523 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 4 linguri nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • esenta de migdale
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apa
  • Crema
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 500 ml frisca
  • 100 g lapte condesat
  • 1 borcan de 800 g compot de cirese
  • Decor
  • frisca
  • cirese
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu cirese:

Blatul


Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.


Galbenusurile le amestecam cu uleiul, apa si esenta, adaugam spuma de albusuri, amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza, intr-o sita deasa, adaugam faina, praful de copt si cernem peste amestec, adaugam nuca si omogenizam cu o paleta cu miscari usoare.


Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit, pana ce trece testul cu scobiatoarea.


Lasam sa se raceasca bine dupa care taiem in 3 felii.


Crema


Topim ciocolata impreuna cu 150 ml frisca, lasam sa se raceasca foarte bine.


Mixam frisca, adaugam ciocolata, laptele condesat si mixam pana ce se omogenizeaza.


Ansamblare


Asezam prima foaie de blat, insiropam cu zeama de la compot, adaugam crema - cirese fara samburi- a 2 foaie de blat si repetam pana ce terminam foile.


Ungem tortul cu un strat de crema, apoi il dam la frigider 30 minute, dupa care il decoram dupa plac.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

mirela0911 1

23.04.2017, 19:37

Bun tort!

dantes 1

25.04.2017, 17:07

Delicios!

Lau 1

25.04.2017, 21:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi cu brocoli la cuptor

de xana 5

la 14:11

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

RETETA RECOMANDATA
Tort din crema de zahar ars