Desert tort cu crema de caramel

de cristina1985 in Torturi, 13 Mai 2017 | 976 vizualizari

 

Am folosit blatul de la tort tiramisu. Mi-a pacut foarte mult.
https://www.bucataras.ro/retete/tort-tiramisu-81313.html

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 180 g zahar
  • 200 g unt
  • 220 g faina
  • un praf sare
  • 1 praf de copt
  • 3 lg lapte
  • 1 1/2 lg Inka
  • 2 lg apa clocotita
  • Crema:
  • 500 g zahar (se face caramel)
  • 10 lg amidon
  • 1 l lapte
  • 200 g unt
  • Sirop:
  • 250 ml apa
  • 80 g zahar
  • Ornat:
  • fulgi de migdale
  • compot piersici (cumparat)
  • 1/2 plic gelatina
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de caramel:

Blat: Se amesteca untul cu zaharul, pana se spumeaza. Se adauga ouale, pe rand, amestecand cu telul. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste compozitia de oua. La sfarsit, se adauga laptele si Inka, dizolvata in apa clocotita.


Se fac doua blaturi, intr-o forma tapetata cu hartie de copt, cu diametru de 26 cm. Se coc cam 20 minute fiecare.


Sirop: Se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga treptat apa. Se fierbe putin pana se dizolva caramelul si se lasa la racit.


Crema: Din nou, se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga amidonul si se amesteca, iar la final, se pune laptele, putin cate putin. Aveti grija la aburi! Se fierbe cam 15 minute sau pana se ingroasa. Eu am pus crema pe ochiul mare, dar amestecati tot timpul, pentru a nu se face cocoloase. Cand este gata, se inchide focul si se presara zahar pudra. Cand este rece, se amesteca untul cu putina crema. Treptat, se pune 3/4 din crema; restul se va pune pe marginea tortului.


Fulgii de migdale se prajesc putin intr-o tigaie, amestecand din cand in cand.


Se insiropeaza primul blat, se pune crema cu unt, apoi urmeaza al doilea blat insiropat, iar crema cu unt. Pe margine, se intinde crema de caramel (fara unt) si fulgi de migdale.


Va va ramane putina crema, pe care o puteti manca cu piscoturi .


Gelatina: Se inmoaie 1/2 plic gelatina in 80-100 ml compot piersici, timp de 10 minute, apoi se pune pe baie de aburi pana se topeste. Se lasa putin la racit .


Pe ultimul blat, se asaza felii de piersici, una langa alta si se ung cu gelatina. Se tine la frigider cateva ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort cu sampanie si bezea