Desert tort cu crema de ciocolata, crema cu mascarpone si fructe

de mirela0911 in Torturi, 8 Noi 2020 | 17079 vizualizari

 

M-am cadorisit cu un tort fix pe gustul meu. Crema de ciooclata amaruie imbinata cu cirese mari, carnoase (din compot) si o crema cu mascarpone combinata cu zmeura dulce si parfumata .... un deliciu! Va las cate o felie de tort sa o savurati dimineata la cafea!  

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 3 lg ulei
  • 12 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 10 lg faina alba
  • 2 lg cacao
  • 1 lgt praf de copt

Crema de ciocolata amaruie:

  • 250 g ciocolata amaruie 54.5% Callebaut
  • 300 g frisca lichida
  • 1 crenguta mica de menta proaspata
  • 200 g mascarpone
  • cirese fara samburi din compot

Crema cu mascarpone:

  • 300 g mascarpone
  • 2 lg zahar pudra
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 150 g frisca lichida
  • zmeura (congelata)

Pentru ornat:

  • 150 g ciocolata amaruie 54.5% Callebaut
  • 50 ml frisca lichida
  • frisca batuta pentru moatze
  • fructe congelate
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de ciocolata, crema cu mascarpone si fructe:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul, inclusiv zaharul vanilat, pe rand si se mixeaza bine dupa fiecare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma. Se amesteca cu miscari usoare. 

Separat se pun intr-un bol faina alba, cacaua si praful de copt. Se amesteca bine apoi se cerne peste spuma in 2 transe. Se incorporeaza cu miscari usoare. Se toarna compozitia in tava rotunda tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Cand este gata, se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca bine apoi se taie in 3 blaturi egale.

Crema de ciocolata amaruie: Intr-o cratita se pune ciocolata si frisca lichida pe foc mic si se lasa sa se incalzeasca suficient de bine astfel incat sa se topeasca toata ciocolata, amestecand energic. Se ia de pe foc, se adauga crenguta de menta, se amesteca si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit bine, se adauga jumatate din cantitatea de mascarpone si se mixeaza usor si nu foarte mult timp. Se pune si restul de mascarpone si se mai mixeaza putin pana se incorporeaza. Daca iese prea tare crema, se adauga 1-2 lg de lapte dulce si se amesteca cu mixerul pentru 5 secunde.

Cireselor din compot se scot samburii si se lasa sa se scurga intr-o sita. Ci zeama din compot se insiropeaza blaturile.

Crema cu mascarpone: Mascarponele se mixeaza cu frisca lichida si cele 2 lg de zahar pudra. Se adauga si esenta de vanilie si se mai mixeaza putin.

Asamblare tort: Pe un platou se asaza primul blat. Se insiropeaza bine cu zeama de compot si se pune crema de ciocolata. Se niveleaza apoi se asaza din loc in loc ciresele, apasandu-le usor sa intre in crema. Se pune al doilea blat, se insiropeaza si se unge cu crema de mascarpone. Se asaza deasupra zmeura (congelata am avut) si se apasa usor sa intre in crema. Deasupra se pune ultimul blat insiropat. Se da la rece pentru cateva ore inainte de a fi ornat.

Se orneaza cu frisca batuta iar deasupra se toarna ciocolata topita. Se fac moatze deasupra, se asaza fructele dupa imaginatie si se da la frigider pana in mimentul servirii. Se portioneaza cu un cutit bine ascutit si usot incalzit la flacara focului.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Diametrul tavii folosite este de 26 cm.

2

Se poate inlocui ciocolata amaruie cu cea cu lapte.

3

Crema de ciocolata daca iese prea tare, se adauga 2-3 lg lapte si se mixeaza pana se obtine o crema mai moale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de ciocolata, crema cu mascarpone si fructe" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de ciocolata, mascarpone cu lamaie si fructe de padure