Desert tort cu nuci, crema de vanilie si ciocolata

de deyutzky in Torturi, 15 Ian 2016 | 23969 vizualizari

 

Cei care au trecut pana acum pe la Ikea cu siguranta stiu prajitura Almondy. De cate ori merg acolo mereu imi iau si o portie din aceasta delicioasa prajitura. Si pentru ca-mi place atat de mult, am incercat sa o reproduc acasa. Sunt mai multe variante ale acestei prajituri, eu am ales varianta de Almondy Cake with Daim (chiar imi cumparasem din Germania ciocolata Milka Daim, pe care la noi n-am gasit-o, dar cu siguranta poate fi inlocuita cu orice alta ciocolata care are acel crantz), iar in loc de migdale am pus nuci. PS: ultima poza este preluata de pe net. Am vrut sa va arat exact cutia cu praitura, care se gaseste in alte tari gata ambalata si numai buna de luata acasa :)) O vazusem inainte de sarbatori si pe la noi, mai exact in Auchan, dar dupa cateva saptamani a disparut. Ori au mutat-o in alta parte si n-am mai vazut-o eu :P :)) 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 8 linguri de zahar
  • 250 g nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • Crema:
  • 350 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri de zahar (sau adaugati dupa gust)
  • 3 linguri amidon
  • esenta de vanilie
  • Decor:
  • o ciocolata cu crant (milka daim) maruntita
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • cateva linguri de lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu nuci, crema de vanilie si ciocolata:

Blat: Mixam albusurile cu praful de sare pana se fac spuma. Adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam. Punem faina amestecata cu praful de copt, adaugam si nuca si amestecam incet cu un tel pana la omogenizare. Impartim compozitia in 2 parti egale.


Turnam prima parte din compozitie in tava tapetata cu hartie de copt (tava mea are diametrul de 26 cm) si o dam la cuptor la foc mic pentru aproximativ 15 minute. Verificam cu o scobitoare, iar daca este gata, scoatem tava si lasam blatul la racit. La fel procedam si cu cel de-al 2-lea blat.


Crema: Amestecam intr-o craticioara galbenusurile cu zaharul (ne folosim de un tel). Adaugam treptat amidonul si amestecam bine pentru a nu se forma cocoloase. Turnam treptat laptele si amestecam. Dam oala pe foc mic si amestecam pana cand compozitia se ingroasa. La final adaugam esenta de vanilie, inchidem focul si lasam crema la racit.


Glazura: Pentru glazura topim ciocolata pe baie de aburi si o amestecam cu cateva linguri de lapte


Asamblare: Pe un platou asezam primul blat, adaugam un strat subtire de crema (aproximativ1/2 din crema), punem al 2-lea blat si acoperim cu restul de crema.


Peste crema punem ciocolata maruntita, iar peste ciocolata turnam glazura de ciocolata. Dam tortul la rece pentru cateva ore, apoi il servim.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu nuci, crema de vanilie si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

carmendaniela77 1

21.03.2016, 16:13

am facut aceasta reteta acu 2 zile. Din punctul meu de vedere blatul ar trebui insiropat altfel are consistenta unui chec. crema ar trebui un pic imbunatatita pentru a o fluidiza. In rest este ok totul

deyutzky 1

21.03.2016, 19:23

Buna, Carmen. Ma bucur ca ai incercat reteta. Dupa cum am spus si in descriere, eu am incercat sa reproduc acea prajitura de la Ikea care este un pic mai altfel, in comporatie cu torturile obisnuite. Blatul nu este insiropat(dar eu in general cand fac un tort insiropez blatul), iar crema este una de vanilie, dar nu in cantitate mare. Intr-adevar, este putin mai "uscata" ca sa zic asa, fata de un tort obisnuit. Oricum, in functie de gustul fiecaruia, se pot aduce imbunatatiri retetei. Te pup

Panacris 1

20.05.2016, 11:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de nuci