Desert Tort Curcubeu

de AlexTeacher in Torturi, 9 Mai 2018 | 3460 vizualizari

 

Tortul curcubeu este unul dintre torturile la care putini s-ar incumeta sa il faca pentru ca pare foarte complicat. Dar hai sa vezi ca nu-i chiar asa de greu!

 

INGREDIENTE

Blaturi :

  • 9 oua
  • 750 g zahar
  • 750 g unt nesarat
  • 750 g faina cu praf de copt
  • 1 plic de praf de copt
  • 9 linguri de lapte
  • 1 lingurita si jumatate de extract de vanilie
  • cate 1 varf de cutit de colorant alimentar liposolubil: rosu, portocaliu, galben, violet, albastru si verde

Glazura:

  • 400 g unt nesarat
  • 700 g zahar pudra
  • 5 linguri de lapte
  • 1 lingura extract de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Tort Curcubeu:

PASUL 1: PREPARARE BLATURI


Pune 1 lingurita si jumatate de esenta de vanilie in lapte. Imparte cele 9 linguri de lapte in 6 boluri. Adauga cate un varf de cutit de colorant diferit in fiecare dintre ele si amesteca bine. Amesteca untul cu zaharul intr-un robot de bucatarie la viteza medie spre mare timp de 6-7 min.


Intr-un castron separat bate ouale cu un tel si apoi adauga treptat (in 5-6 etape) ouale batute peste untul din robotul de bucatarie si amesteca bine. Daca vezi ca da semne sa se taie compozitia, adauga 1 lingura de faina. Micsoreaza viteza robotului.


Cerne faina si adaug-o si pe-aceasta treptat in bolul robotului. Odata ce s-a incorporat bine, cantareste toata compozitia si imparte-o in cele 6 castroane cu colorant. Toarna compozitiile in tavi si coace in cuptorul preincalzit la 170 de grade C, pentru 20 de minute, sau pana infigi scobitoarea in mijloc si aceasta iese curate. Recomandabil ar fi sa pregatesti cate 2 pe rand. Odata ce s-au copt, scoate-le si lasa-le sa se raceasca.


PASUL 2: NIVELARE BLATURI


Blaturile vor trebui sa stea perfect unul peste altul, asa ca trebuie sa le nivelezi. Taie putin din capacul de deasupra cu ajutorul unui cutit ascutit. Bucatile de blat ramase le faramitezi, si sunt perfecte pentru décor la final. Fiecare blat e si un pic aramiu pe margini de la forma de copt, ca sa avem o culoare uniforma, rezolvam problema repede. Pune un capac de tigaie cu diametrul putin mai mic de 20 de cm deasupra si taie marginile de jur imprejur.


PASUL 3 – GLAZURA


Bate untul nesarat in bol pe viteza mare, cam 5 minute pana devine pufos. Cerne zaharul pudra intr-un bol. Micsoreaza viteza robotului si adauga zaharul in 2 transe, la 2 minute interval, impreuna cu esenta de vanilie si laptele. Cand da semne ca s-a topit, creste viteza pentru inca 1 minut.


PASUL 4 – ASAMBLAREA


Pune pe suport o placa circulara cu un diametru putin mai mare decat al tortului si intinde desupra un pic de crema de unt. Astfel blatul nu va aluneca. Incepe cu cel violet. Fiecare blat trebuie uns cu crema in prealabil – iti va fi foarte usor sa folosesti o spatula speciala de intins crema. Continua cu blatul albastru, verde si termina cu galben, portocaliu si rosu.


Unge bine atat ultimul blat cat si pe margini – atentie sa nu consumi toata crema – pastreaza jumate pentru decorul final.


PASUL 4 – RACIREA SI RABDAREA … si reglazurarea


Ca sa obtii marginile perfecte va trebui sa pui tortul la frigider pentru 2 ore si sa il glazurezi din nou. Lasa-l inca o ora la frigider si decoreaza pe deasupra cu firimituri ramase de la excesurile de blaturi colorate. Lingura de glazura ramasa o poti pune intr-un posh si sa faci decoruri micute pe margine, de jur imprejurul tortului.


PASUL 5 – TAIEREA TORTULUI


Ai grija sa tai foarte drept ca blaturile sa se vada perfect.



Pofta buna, copiii sigur il vor aprecia de 1 iunie!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tort Curcubeu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

kytz 1

12.05.2018, 10:10

Admir , dar nu știu dacă aș fi în stare să fac un tort așa de minunat, perfect...Întrebari, să văd totuși dacă am înțeles: tăvile trebuie să fie de 20 de cm? Colorantul liposolubil e praf sau gel (nu îmi dau seama din film, deși bănuiesc că e gel)? Mulțumesc! Aș aprecia un răspuns!

oanapl 1

19.05.2018, 14:28

Waw! Arata minunat!

Valclaudia 1

19.05.2018, 16:56

wow, perfect!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de pipote cu ceapa verde si ardei la Multicooker Crock-Pot Express

de Rocsi 9

ieri la 21:24

Magiun de prune

ieri la 16:34

Gogosari umpluti

ieri la 10:14

Desert rapid cu prune Crumble

ieri la 08:54

RETETA RECOMANDATA
Tort "Elena"