Desert tort de biscuiți a la Benedetta

de iri_iri in Dulciuri, 29 Iul 2017 | 3149 vizualizari

 

Această rețeta am luat-o de pe un site italian de rețete, pe nume Benedetta. Usor de facut, hm dar si de mâncat.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • 250 g de mascarpone
  • 200 g fineti duo
  • 2 linguri de cacao
  • 30 biscuiți obișnuiți
  • Pentru sirop avem nevoie de:
  • 150 ml apă
  • 1-2 lingurițe de zahăr
  • 2 lingurițe de cafea măcinată
  • Esență de rom
  • Frișcă pentru ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de biscuiți a la Benedetta:

Pentru inceput, pregatim siropul: punem apa la fiert cu zahăr, după care la sfârșit, adăugăm cafeaua si esența de rom.
Apoi amestecam crema mascarpone împreună cu fineti duo, cu un mixer, după care adăugăm cacao si mai amestecam un pic, după care punem crema obținută un pic la rece.
Cu această cremă vom lipi biscuiții, 2 câte 2, după care ii vom înmuia in sirop după care perechile de biscuiți le vom lipi tot cu crema si ii vom așeza într-o tava, dar in picioare (ca în poză).
Crema rămasă o vom intine pe deasupra, de jur împrejur.
Eu am ornat cu frișcă si am ras un pic de ciocolată amaruie.
Se lasă la rece pentru 2 ore, după care se poate tăia, oblic, nu drept, pe direcția biscuiților.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de biscuiți a la Benedetta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Rocsi 1

31.07.2017, 21:39

O bucatica si pentru mine!

iri_iri 1

31.07.2017, 23:39

miki_a 1

02.09.2017, 11:58

O bucățică servesc și eu.... !

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort 53 ( ciocolatos )

pe 21.10 la 23:02

Ciorba de vitel la crock-pot

pe 21.10 la 22:34

Salată de legume cu sos de muștar

pe 21.10 la 20:39

Chiftele de orez cu piept de pui

de Adi 4

pe 21.10 la 18:22

Salata ruseasca  de gogonele verzi la borcan  (la rece)

de Ksenya 5

pe 21.10 la 13:32

RETETA RECOMANDATA
Desert cu ciocolata si capsuni