Desert tort de iaurt cu rodie

de nico15 in Torturi, 22 Mai 2017 | 3009 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 6 linguri cu zahar
  • 6 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • Mousse de iaurt:
  • 500 g iaurt
  • 300 ml frisca lichida
  • 25 g gelatina
  • 8 linguri zahar
  • Décor:
  • 1 rodie mai mare
  • seminte si extract (juice-ul)
  • ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de iaurt cu rodie:

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile tare, adaugand treptat zahar, trebuie sa fie ca o bezea. Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul si se adauga peste acestea albusurile, aerand in permanenta compozitia. Cernem faina si o adaugam peste, se amesteca incet si se aereaza compozitia. Iar la final, adaugam si putin cate putin juice de rodie, pana are culoarea dorita de noi. Apoi punem compozitia intr-o tava rotunda cu Ø 23, tapetata cu hartie de copt si se pune in cuptorul in prealabil incalzit. Eu am lasat- o la cuptor, circa 20-25 minute, la 180 de grade C, se verifica daca este copt, dupa aceea, se scoate din tava, se dezlipeste hartia de copt de pe el si se lasa la racit.

Mousse de iaurt:

Punem iaurtul la scurs, sa aiba cat mai putin lichid, vom pune frisca lichida in robot si se va bate impreuna cu zaharul.  Apoi amestecam cu iaurtul scurs. Iaurtul se amesteca foarte bine, oprim putin iaurt, gelatina se hidrateaza, iar dupa aceea, o dam pret de cateva secunde la cuptorul cu microunde si o amestecam cu iaurtul pastrat, dupa care o punem in restul compozitiei. Dupa ce am amestecat toata compozitia, punem din nou in forma in care am copt, blatul si adaugam mousse-ul de iaurt, jumatate de cantitate, adaugam o jumatate din boabele (semintele) de rodie, adaugam cealalta parte de iaurt si nivelam bine. 

Separat, hidratam celelalte 5 g de gelatina si o vom introduce in cuptorul cu microunde sa se faca lichida, dupa care o amestecam cu restul de juice si boabe (seminte) de rodie. Aceasta se va turna deasupra mousse-ului de iaurt si se va da la frigider cel putin trei ore.

Putem topi niste ciocolata cuvertura si sa pregatim niste decoruri din ciocolata. Tortul a cantarit aproximativ 2 kg.

  Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de iaurt cu rodie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata si Skittles