Desert tort de iaurt cu rodie

de nico15 in Torturi, 22 Mai 2017 | 1065 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 6 linguri cu zahar
  • 6 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • Mousse de iaurt:
  • 500 g iaurt
  • 300 ml frisca lichida
  • 25 g gelatina
  • 8 linguri zahar
  • Décor:
  • 1 rodie mai mare
  • seminte si extract (juice-ul)
  • ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de iaurt cu rodie:

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile tare, adaugand treptat zahar, trebuie sa fie ca o bezea. Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul si se adauga peste acestea albusurile, aerand in permanenta compozitia. Cernem faina si o adaugam peste, se amesteca incet si se aereaza compozitia. Iar la final, adaugam si putin cate putin juice de rodie, pana are culoarea dorita de noi. Apoi punem compozitia intr-o tava rotunda cu Ø 23, tapetata cu hartie de copt si se pune in cuptorul in prealabil incalzit. Eu am lasat- o la cuptor, circa 20-25 minute, la 180 de grade C, se verifica daca este copt, dupa aceea, se scoate din tava, se dezlipeste hartia de copt de pe el si se lasa la racit.


Mousse de iaurt:



Punem iaurtul la scurs, sa aiba cat mai putin lichid, vom pune frisca lichida in robot si se va bate impreuna cu zaharul. Apoi amestecam cu iaurtul scurs. Iaurtul se amesteca foarte bine, oprim putin iaurt, gelatina se hidrateaza, iar dupa aceea, o dam pret de cateva secunde la cuptorul cu microunde si o amestecam cu iaurtul pastrat, dupa care o punem in restul compozitiei. Dupa ce am amestecat toata compozitia, punem din nou in forma in care am copt, blatul si adaugam mousse-ul de iaurt, jumatate de cantitate, adaugam o jumatate din boabele (semintele) de rodie, adaugam cealalta parte de iaurt si nivelam bine.


Separat, hidratam celelalte 5 g de gelatina si o vom introduce in cuptorul cu microunde sa se faca lichida, dupa care o amestecam cu restul de juice si boabe (seminte) de rodie. Aceasta se va turna deasupra mousse-ului de iaurt si se va da la frigider cel putin trei ore.


Putem topi niste ciocolata cuvertura si sa pregatim niste decoruri din ciocolata. Tortul a cantarit aproximativ 2 kg.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de iaurt cu rodie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

mirela0911 1

23.05.2017, 10:38

Imi cam place!

dantes 1

23.05.2017, 13:38

nico15 1

23.05.2017, 18:52

hehehe

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa de conopida
  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

RETETA RECOMANDATA
Tort Bradul de Craciun