Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Yuhuuuu!!! A trecut un an de cand fac parte din minunata comunitate Bucataras.ro.
Va las cate o felie de tort, sper sa ajunga la toata lumea:*:*
Pentru inceput, punem gelatina la hidratat.
Intr-o craticioara cu fundul dublu, punem zaharul, cele 5 galbenusuri, faina si esenta de lamaie. Amestecam bine cu un tel ingredientele pana se omogenizeaza bine. Adaugam treptat, cate putin lapte, amestecand in continuu. Ne oprim din amestecat atunci cand terminam de incorporat tot laptele si compozitia este omogena. Punem craticioara pe aragaz si o lasam pe foc, amestecand incontinuu, pana ce se ingroasa compozitia si devine o crema. Dam la o parte si lasam la racorit cateva minute, apoi incorporam foarte bine gelatina hidratata.
Crema trebuie lasata la racit complet. In acest timp, taiem fructele marunt sau dupa preferinta.
Frisca o mixam bine si apoi incorporam in ea, treptat, crema racita complet.
Ultima etapa este montarea tortului. Intr-o tava de tort cu pereti detasabili, montam tortul astfel: piscoturile, inmuiate in zeama de la compot, le asezam de jur imprejurul marginii tavii si pe fundul acesteia. Punem jumatate din cantitatea de crema, apoi fructe (portocale, kiwi si ananas din compot), cealalta jumatate de crema si restul de fructe.
Pastram cateva linguri de crema sa punem deasupra. Ornam tortul dupa preferinta si imaginatie.
Tortul trebuie lasat la frigider minim 6 ore inainte de a fi consumat.
Serviti cu placere!
1
Puteti folosi orice fructe va plac.
2
Modul de montare al tortului vine o data cu imaginatia fiecaruia dintre noi.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola