Desert tort diplomat cu fructe (1 an de Bucataras)

de AndrutzaP in Torturi, 13 Mar 2017 | 9911 vizualizari

 

Yuhuuuu!!! A trecut un an de cand fac parte din minunata comunitate Bucataras.ro.
Va las cate o felie de tort, sper sa ajunga la toata lumea:*:*

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 500 ml frisca
  • 200 g zahar
  • 5 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 1 pliculet gelatina
  • 1 fiola esenta de lamaie
  • 400 g piscoturi
  • 3 portocale
  • 3 kiwi
  • 1 conserva ananas
  • in plus :
  • fructe pentru decor, dupa preferinta
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort diplomat cu fructe (1 an de Bucataras):

    Pentru inceput, punem gelatina la hidratat. 

    Intr-o craticioara cu fundul dublu, punem zaharul, cele 5 galbenusuri, faina si esenta de lamaie. Amestecam bine cu un tel ingredientele pana se omogenizeaza bine. Adaugam treptat, cate putin lapte, amestecand in continuu. Ne oprim din amestecat atunci cand terminam de incorporat tot laptele si compozitia este omogena. Punem craticioara pe aragaz si o lasam pe foc, amestecand incontinuu, pana ce se ingroasa compozitia si devine o crema. Dam la o parte si lasam la racorit cateva minute, apoi incorporam foarte bine gelatina hidratata.

    Crema trebuie lasata la racit complet. In acest timp, taiem fructele marunt sau dupa preferinta. 

   Frisca o mixam bine si apoi incorporam in ea, treptat, crema racita complet. 

   Ultima etapa este montarea tortului. Intr-o tava de tort cu pereti detasabili, montam tortul astfel: piscoturile, inmuiate in zeama de la compot, le asezam de jur imprejurul marginii tavii si pe fundul acesteia. Punem jumatate din cantitatea de crema, apoi fructe (portocale, kiwi si ananas din compot), cealalta jumatate de crema si restul de fructe. 

   Pastram cateva linguri de crema sa punem deasupra. Ornam tortul dupa preferinta si imaginatie.

   Tortul trebuie lasat la frigider minim 6 ore inainte de a fi consumat.

   Serviti cu placere!

TIPS-URI

1

Puteti folosi orice fructe va plac.

2

Modul de montare al tortului vine o data cu imaginatia fiecaruia dintre noi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort diplomat cu fructe (1 an de Bucataras)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de capsuni, mure si ciocolata