Desert tort diplomat de mere

de vio_dreams in Torturi, 17 Sep 2014 | 18548 vizualizari

 

Un tort simplu, fara pretentii, insa incredibil de bun si racoros ! Creeaza dependenta!

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 3 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita praf copt

Crema:

  • 1 kg mere dulci-acrisoare
  • 200 gr zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 3 plicuri gelatina

Decor:

  • 200 ml frisca lichida
  • 1 plic intaritor frisca
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort diplomat de mere:

Blat: Batem ouale cu zaharul pana ce devin cremoase. Adaugam faina si praful de copt si omogenizam. Turnam compozitia in forma de tort tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste.


Crema: Curatam merele de coaja si scoatem cotoarele. Le taiem feliute si le punem intr-un vas. Adaugam apa cat sa le acopere, zaharul si scortisoara. Fierbem pana se inmoaie merele. Obtinem un compot de mere din care oprim deoparte 100 ml zeama.


Dupa ce sa racesc le bagam la blender si le facem piure.


Punem blatul pe un platou si punem in jurul lui inelul reglabil pentru tort. Insiropam cu zeama de compot.


Piureul de mere il amestecam cu gelatina dizolvata conform indicatiilor de pe ambalaj .Il turnam peste blat.


Decor: Batem frisca cu pliculetul de intaritor si intindem peste crema.


Dam la rece cateva ore (de preferat sa se lase peste noapte), apoi indepartam inelul din jurul tortului.


Presaram deasupra scortisoara si taiem felii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort diplomat de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

reisnaor_2006 1

25.09.2014, 15:14

ce bine arata

Panacris 1

26.09.2014, 21:28

elida 1

14.12.2014, 08:52

L-am facut!! E super!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake rece cu ciocolata si visine

de oanapl 6

ieri la 22:50

Muschiulet fraged de porc cu ciuperci la cuptor si orez cu parmezan

de Rocsi 9

ieri la 20:21

Piept de porc la cuptor, cu varza dulce, in sos de rosii

de vasimur 2

ieri la 19:09

Suc de mere dupa reteta veche

de Ksenya 4

ieri la 17:36

RETETA RECOMANDATA
Tort Tiramisu