Desert tort Maria

de Constelatialeu in Torturi, 13 Aug 2021 | 3038 vizualizari

 

M-am inspirat de la Momente dulci cu Beatricia. Este un tort care necesita foarte multa rabdare si timp, nu este greu de facut, doar de urmarit cativa pasi.

 

INGREDIENTE

  • Blat 18 cm diametru
  • 2 oua
  • 60 g zahar
  • 45 g faina
  • 15 g cacao
  • un praf de sare
  • Jeleu de zmeura ( forma 14 cm )
  • 250 g piure de zmeura ( am folosit 350 g zmeura congelata)
  • 45 g zahar
  • 6 g gelatina sau 3,5 foi gelatina ( eu am folosit foi )
  • Mouse de zmeura ( forma 18 cm )
  • 150 g piure de zmeura ( 250 g zmeura congelata)
  • 90 g zahar
  • 7 g gelatina sau 4 foi gelatina
  • 250 g smantana dulce pentru frisca
  • vanilie bourbon
  • Mouse de ciocolata neagra
  • 200 g ciocolata neagra 50 % cacao
  • 200 ml lapte cu 3,5% grasime
  • 12 g gelatina sau 7 foi de gelatina
  • 300 g smantana dulce pentru frisca
  • 50 g zahar pudra ( optional, daca ciocolata este prea amara, eu nu am pus)
  • Pentru ornat
  • zmeura, mure
  • ciocolata topita
  • si baghete de jeleu ( a trebuit sa indrep jeleu, ca nu prea a stat drept in congelator, asa ca am facut niste baghete )
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Maria:

Mai intai am pregatit jeleu, deoarece trebuie sa stea la congelator cca 2 ore. Am folosit o forma de tort cu pereti detasabili, cu diametrul de 14 cm, am pastrat doar peretii formei, am imbracat fundul formei cu folie alimentara, am strans bine sa fie foarte dreapta folia, am prins cu elastice ca sa nu se desfaca.Peretii formei i-am imbracat in folie acetata. Am asezat forma pe un platou. Am scos zmeura de la congelator, am cantarit-o pe toata, am avut cca 682 de grame. Am pus zmeura intr-un ibric pe foc si am lasat-o cateva minute, apoi am transferat-o in blender si am blendat-o, apoi am trecut-o prin sita si am obtinut piureul. Am cantarit pentru jeleu 250 g de piure, am adaugat zaharul si am pus sa fiarba. Foile de gelatina le-am pus sa se hidrateze in apa rece. Cand piureul a inceput sa fiarba, am tras de pe foc, am stors gelatina si apoi am incorporat-o in piureul fierbinte, am amestecat energic sa se dizolve bine gelatina. Apoi am turnat amestecul in forma deja pregatita si am dat la congelator pentru cca 2 ore.

Blat : M-am apucat sa fac blatul cat timp jeleul a stat la congelator. Am amestecat ingredientele solide, faina, sarea si cacao. Ouale cu zaharul le-am mixat la viteza mare cca 5-6 min, apoi am adaugat ingredientele solide dupa ce le-am cernut. Am folosit un inel de tort reglabil, l-am fixat la 18 cm diametru, am tapetat peretii cu hartie de copt. Am asezat forma in tava de la aragaz, tava in care am pus hartie de copt, am turnat compozitia in forma, am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 15 min. Am scos forma din cuptor si am lasat blatul sa se raceasca.

Mouse de zmeura : M-am apucat de el dupa ce jeleu sa intarit bine. Mai intai mi-am pregatit forma. Am folosit inelul de tort reglabil, l-am reglat la 18 cm, am imbracat fundul inelului cu folie alimentara, am intins foarte bine folia sa stea perfect dreapta, marginile exterioare le-am prins cu niste elastice, interiorul formei l-am tapetat cu folie acetata. Smantana dulce pentru frisca impreuna cu vanilia bourbon am mixat-o, nu foarte mult, cat sa obtin niste varfuri moi, nu avem nevoie de o frisca ferma.Am cantarit 150 g piure de zmeura ( restul de piure ramas l-am pus intr-o caserola si l-am bagat la congelator), am adaugat zaharul si am pus pe foc, pana a dat intr-un clocot. Gelatina am hidratat-o in apa rece, apoi am stors-o si am adaugat-o in piure dupa ce am stins focul, am amestecat energic sa se topeasca bine gelatina. Am lasat sa ajunga la 40 grade ( temperatura nu trebuie sa fie mai mare de 40 grade)  apoi am incorporat frisca batuta. Am scos jeleul de la congelator, l-am asezat in forma de 18 cm deja pregatita, cat mai pe centru posibil, apoi am turnat mouse-ul de zmeura. Am dat forma la congelator pentru cca 2 ore.

Mouse de ciocolata : Dupa ce au trecut 2 ore de cand am bagat forma la congelator, m-am apucat de mouse-ul de ciocolata. Am mixat smantana dulce pentru frisca impreuna cu vanilia bourbon, am mixat-o pana am obtinut niste varfuri moi, apoi am maruntit ciocolata si am pus-o intr-un castron, am infierbantat laptele, apoi l-am turnat peste ciocolata, am lasat 2 min apoi am amestecat energic, ca sa se topeasca bine ciocolata. Gelatina am hidratat-o in apa rece, apoi am stors-o bine si am incorporat-o in ciocolata, amestecand energic sa se topeasca bine. Am lasat ciocolata sa ajunga la 40 grade apoi am adaugat frisca batuta si am omogenizat. Am scos din congelator forma de tort, am scos din forma mouse-ul. Am marit diametrul inelului la 22 cm, la fel am imbracat fundul formei cu folie alimentara,iar peretii interiori cu folie acetata, am asezat in mijloc mouse-ul de zmeura cu jeleul in jos, apoi am turnat mouse-ul de ciocolata si am asezat blatul in centru, am apasat pe blat cat sa ajuga la acelasi nivel, am dat forma la congelator pentru 3 ore. Dupa 3 ore am scos forma de la congelator am scos inelul, am asezat peste tort un platou si am intors tortul,deasupra trebuie sa avem jeleul. Am ornat cu zmeura, mure, baghete de jeleu si ciocolata topita.

 

 

TIPS-URI

1

frisca se poate bate toata cantitatea, adica 250 ml de la mouse-ul de zmeura si 300 ml de la mouse-ul de ciocolata, se tine la frigider pana o folosim

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Maria" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Constantin si Elena