Desert tort Noapte la Paris

de Ancutsa in Torturi, 14 Mar 2018 | 468 vizualizari

 

Un tort romantic, cu temă pariziană (pentru că îmi place Parisul şi mi-aş dori să-l vizitez într-o bună zi). L-am pregătit din două foi de pişcot, un blat de nucă, cremă de ness. Oraşul noaptea este din frişcă albastră, semiluna este din cremă de ness, clădirile-din rulouri de napolitană, iar stelele sunt de zahăr.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blaturi:
  • 4 ouă + 4 gălbenuşuri,
  • un praf de sare,
  • o lingură zeamă de lămâie,
  • 4 linguri zahăr,
  • 150 ml ulei,
  • 3 linguri nucă rumenită şi măcinată,
  • 3+4 linguri făină,
  • 2 linguriţe praf de copt Dr. Oetker,
  • Pentru sirop:
  • 300 ml apă,
  • 2 linguri zahăr,
  • Pentru crema de ness:
  • 4 gălbenuşuri,
  • 400 ml lapte,
  • 1 plic zahăr vanilat Bourbon Dr. Oetker,
  • 2 linguri amidon,
  • 3 linguri zahăr,
  • 2 linguriţe ness,
  • 100 gr unt,
  • 4 linguri frişcă lichidă
  • Pentru decor:
  • 300 ml frişcă lichidă,
  • Coloranţi alimentari albastru Dr. Oetker – pentru oraş,
  • 3 linguri din cremă de ness + linguri frişcă lichidă – pentru semilună,
  • rulouri din napolitană cu cacao şi cu alune de la Dr.Gerard – pentru clădiri,
  • colorant alimentar roşu, flori din zahăr şi flori de napolitană Dr. Oetker – pentru stele
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Noapte la Paris:


Pentru blat: se bat spumă albuşurile împreună cu un praf de sare, zeama de lămâie şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile.


Compoziţia obţinută se separă în două vase: într-unul se adaugă o linguriţă praf de copt, 3 linguri nucă rumenită şi măcinată şi 3 linguri făină. Se toarnă într-o tavă rotundă cu foaie de copt şi se dă la cuptorul preîncalzit, la foc mediu, aprox 30 de minute sau până trece testul scobitorii. Se lasă la răcit.


În compoziţia rămasă se adaugă uleiul, o linguriţă praf de copt şi 4 linguri făină şi se amestecă. Din aluatul pufos obţinut, se coc pe rând două foi, într-o formă rotundă cu foaie de copt, la foc mediu. Fiecare foaie se coace aprox 8 minute (să devină uşor aurie, nu rumenă).


Se prepară un sirop din apă cu zahăr, se lasă să fiarbă cam 5 minute, se dă de pe foc şi se lasă la răcit. Nu se adaugă alte esenţe pentru a nu eclipsa aroma de cafea a tortului.


Pentru cremă: se pune la încălzit laptele, cand este aproape să fiarbă se dă de pe foc. Se amestecă bine gălbenuşurile cu zahărul, zahărul vanilat Bourbon, amidonul şi nesul şi se pune peste acest amestec mai întâi un pic de lapte (ca să nu coacem ouăle), se amestecă bine, după aceea se pune restul de lapte şi se fierbe la foc mic până se îngroaşă. Când s-a îngroşat se dă deoparte şi se adaugă untul, amestecând. Când s-a răcit se adaugă frişca lichidă şi se bate cu mixerul până devine cremoasă.


Pentru decor: se bate frişca lichidă cu mixerul, doar cât să devină uşoară şi moale. Se separă în trei castronele şi în fiecare se adaugă puţin colorant albastru, crescând concentraţia gradual, astfel încât să obţinem 3 nuanţe de albastru. Pe măsură ce se amestecă frişca şi colorantul, frişca se mai întăreşte, de aceea se bate mai moale la început. Ţineţi cont să nu depăşiţi 2 linguriţe de colorant per 100 g produs, aşa cum este indicat pe ambalaj! Eu am folosit în total aprox 1 linguriţă per 300 g frişcă.


Se însiropează uşor blaturile, apoi se asamblează tortul astfel: foaie de pişcot, cremă de ness, blat de nucă, cremă de ness – având grijă să păstrăm deoparte cam 3 linguri de cremă pentru semilună – încheind cu foaia a doua de pişcot.


Se îmbracă tortul în frişca colorată anterior în trei nuanţe de albastru: jos mai deschis – sus tot mai închis. Se ornează o semilună din crema de ness păstrată deoparte şi amestecată cu 2 linguri de frişcă lichidă. Pentru clădiri am folosit rulouri din napolitană cu cacao şi cu alune de la Dr.Gerard.


Pentru stele am folosit puţină frişcă amestecată cu câte o picătură de colorant alimentar roşu şi albastru, flori din zahăr şi flori de napolitană Dr. Oetker.



Timp total de coacere: aprox 46min


Timp de pregătire: aprox 2h


Porţii: 12



Poftă Bună!



Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/03/tort-noapte-la-paris.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Noapte la Paris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Ancutsa 1

20.03.2018, 19:14

Va multumesc mult, domnule Dante!

Rahela Velicu 1

21.03.2018, 12:32

Ancutsa 1

21.03.2018, 13:29

Mimi

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș din mugur de vițel, cu cartofi

de RODIMUR 5

ieri la 21:34

Prăjitură cu mac și cocos

de Meea 4

ieri la 20:35

Salata de farfalle, cu file de macrou în ulei

de RODIMUR 5

ieri la 18:28

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata