Desert tort Oreo

de -Licurici- in Torturi, 1 Iun 2018 | 4330 vizualizari

 

"Picnicul bucatarasilor"

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 4 oua
    • 4 linguri zahar
    • 1 lingura ulei
    • 2 linguri lapte
    • 4 linguri faina
    • 2 linguri cacao
  • Pentru crema:
    • 250 g mascarpone
    • 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie Dr. Oetker
    • 150 g frisca lichida
    • 150 g finetti
    • 6 biscuiti Oreo.
  • Pentru insiropat:
    • topping de ciocolata.
  • Pentru decor:
    • 70 g ciocolata cu lapte
    • 70 ml frisca lichida
    • biscuiti Oreo.
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Oreo:

Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile se amesteca cu uleiul.

Albusurile se bat tare, amestecand cate o lingura de zahar.

Cand s-au intarit, se adauga galbenusurile si laptele, apoi faina cu cacaua (cernute), putin cate putin, amestecand cu o spatula, de jos in sus.

Se tapeteaza o forma de tort cu foaie de copt (diametrul de 18cm), se adauga aluatul si se da la cuptor pentru 25 min. Se verifica cu scobitoarea daca a fost gata si se lasa la racit cateva ore sau pana a doua zi.

Pentru crema, finetti se topeste la microunde, 1 min, iar biscuitii se zdrobesc.

Mascarponele se mixeaza cu zaharul pudra, apoi se adauga, putin cate putin, finetti topit.

Frisca lichida se mixeaza, apoi se incorporeaza in crema de mascarpone, iar, la sfarsit, se adauga biscuitii zdrobiti.

Asamblare: Blatul se taie in 3 si se asambleaza in forma de tort. Fiecare felie de blat se insiropeaza cu topping de ciocolata, apoi se pune crema. Se opreste putina crema pentru decor.

Pentru decor, ciocolata se topeste impreuna cu frisca lichida, se lasa la racit, apoi se adauga peste tort.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Oreo" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema mascarpone si nuci