Desert tort Padurea Neagra

de Aurelia 07_07 in Torturi, 30 Apr 2017 | 656 vizualizari

 

Tortul Padurea Neagra (Schwarzwälder Kirschtorte) renumit in Germania, din anul 1930, unul dintre cele mai preferate in Germania. Denumirea nu vine de la Padurea Neagra, vine de la Schwarzwälder Kirschwasser-rachiul de cirese din zona Padurea Neagra, de 40 de grade.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluatul fraged:
  • 125 gr faina
  • 10 gr cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 50 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 75 gr unt

Pentru aluat pandispan cu cacao:

  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri apa calda
  • 100 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 picaturi de esenta de migdale
  • 1 varf de cutit de scortisoara
  • 4 albusuri
  • 75 gr faina
  • 30 gr Mondamin (Amidon alimentar)
  • 10 gr cacao
  • 1/2 lingurita rasa de praf de copt

Pentru umplutura:

  • 1 borcan de compot cirese sau visine,fara samburi de 750 de gr.
  • 75 gr zahar
  • 40 gr Mondamin(Speisestärke)-Amidon alimentar
  • Preparare frisca:
  • 25 gr zahar
  • 2 linguri rachiu de cirese
  • 500 ml de frisca
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 2 plicuri de intaritor de frisca
  • Decor:
  • 12-20 de cirese
  • 100 gr de ciocolata amaruie rasa
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Padurea Neagra:

Pregatirea aluatului fraged:


Pe o placa de lucru, se pune faina, cacao, 3 gr. praf de copt (1 lingurita rasa). In mijloc, se adauga 50 gr zahar, zaharul vanilat si untul rece (se taie in bucati mici). Se amesteca toate ingredientele, pana se formeaza un aluat. Daca aluatul se lipeste de maini, atunci se da la frigider, pentru cel putin o jumatate de ora. Se unge forma cu unt sau margarina, apoi se intinde aluatul in forma de 26 cm. Se inteapa cu furculita, de catev ori.


Forma se pune in cuptorul incalzit, la 200 de grade C,circa 15 minute.


Se scoate din cuptor, cand este gata, de culoare aurie, apoi se lasa la racit.


Pregatirea aluatului gen pandispan cu cacao:


4 galbenusuri de ou se mixeaza cu cele doua linguri de apa calda, 75 gr de zahar si zaharul vanilat, pana se formeaza o compozitie cat mai cremoasa.


Apoi se adauga esenta de migdale si scortisoara. Albusurile se mixeaza cu restul de zahar (25 de gr.) si un praf de sare, apoi se adauga in crema de galbenusuri.


Intr-un castron, se pune faina impreuna cu crema de oua (Galbenusuri si albusuri), cacao si praf de copt.


Aluatul de pandispan se pune in forma unsa, la cuptor, la 175 de grade C, cam 25-30 de minute.


Apoi se raceste.


Cand s-a racit, se ia bluatul de pe forma,se pune pe un platou,la fel ca si aluatul fraged.


Se taie pe mijloc,cu grosimi egale.


Forma spalata si uscata se pragateste pentru imbinarea tortuilui.


Se prepara umplutura:


Dintr-un borcan de compot de cirese sau visine, fara samburi, se separa fructele prin strecurare, de sucul de compot.


Intr-o oala mica, se pune la fiert sucul de compot, 200 din 250 ml, impreuna cu 75 gr de zahar.


50 de ml se amesteca cu amidonul alimentar si se adauga in oala, alaturi de cantitatea mare. Cand se ingroasa, se ia la o parte si se lasa la racit. Apoi se adauga ciresele sau visinele.


Preparare frisca:


Intr-un castron pentru frisca, se pun 25 de gr de zahar, 2 linguri de rachiu de cirese, 500 de ml frisca lichida rece de la frigider, 1 plic de zahar vanilat si 2 plicuri de intaritor de frisca. Le mixam pana se formeaza frisca.


Pe un platou, se pune foaia de aluat fraged, apoi jumatate din umplutura de cirese, apoi o treime din frisca, se imparte pe foaie si pe margine, pe urma se pune o jumatate de blat de pandipsan ( de tort) , se intinde a doua parte de umplutura, din nou o treime de frisca (se imparte pe foaie si pe margine) si a doua jumatate de pandispan. Se orneaza cu frisca, iar la urma, se decoreaza cu cirese si ciocolata rasa.


Se da la rece si se serveste a doua zi.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Padurea Neagra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Aurelia 07_07 1

03.05.2017, 11:45

Adrian chiar ca a fost bun!

ancutsa 1

03.05.2017, 14:13

Tare bun si racoritor!

Aurelia 07_07 1

03.05.2017, 14:32

Da Ancutsa !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
tort crema de zahar ars