Desert tort Paul

de Constelatialeu in Torturi, 10 Feb 2021 | 936 vizualizari

 

Maine 11 februarie, nepotul meu cel mai mic implineste 17 ani, asa ca am mesterit un tort. Sper sa trec testul ca e cam moftangiu domnisorul Paul.....:)))))))))La multi ani, Paul !

 

INGREDIENTE

  • Blat diametru 17 cm
  • 2 oua
  • 3 albusuri
  • 150 g zahar
  • 80 g faina
  • 20 g cacao
  • 150 g nuca macinata
  • un praf de sare
  • Sirop
  • 3 linguri zahar
  • 300 ml apa
  • Krant
  • 3 linguri zahar
  • 100 g nuca taiata grosier
  • Crema
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 30 g amidon
  • 400 ml lapte
  • 1 pliculet vanilie bourbon finnesse
  • 200 g unt cu 80% grasime
  • Decor
  • ciocolata topita
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Paul:

Blat: Cele 5 albusuri cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat 150 g zahar si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat cele 2 galbenusuri in bezea, apoi am adaugat faina, cacao si nuca macinata, amestecand cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat o forma de tort cu hartie de copt ( 17 cm diametru) si am pus compozitia in forma. Am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade. Cand a trecut testul scobitorii am scos forma din cuptor si am lasat blatul sa se raceasca.


Sirop : Am caramelizat 3 linguri de zahar, am adaugat apa si am lasat sa se topeasca tot zaharul caramelizat. Am lasat siropul sa se raceasca bine.


Krant : Am caramelizat 3 linguri de zahar si apoi am adaugat nuca taiata grosier, am amestecat repede si bine sa se prinda caramelul de nuca apoi am transferat krantul pe o hartie de copt unsa cu ulei, am aplatizat si am lasat sa se raceasca. Apoi cu ajutorul unei pungi si a unui ciocan am maruntit krantul.


Crema : Intr-un castron de inox am pus 3 galbenusuri cu zahar si amidon si am omogenizat, apoi am subtiat cu laptele caldut. Am pus castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce crema s-a ingrosat. Am tras castronul de pe foc si am adaugat si vanilia. Am lasat sa se raceasca bine crema de vanilie, apoi am incorporat-o in untul moale .


Asamblare : Blatul de tort l-am sectionat in 5 parti, partea de deasupra am nivelat-o taind partea mai bombata. Am asezat pe un platou prima parte de blat am insiropat-o bine, am intins un strat de crema si am presarat krant maruntit, am procedat la fel cu restul de blat si crema. Am imbracat tortul cu crema si pe jumatate din el am pus krant, am oprit un pic de crema pentru decor. Am decorat cu alveole de crema, am scris din crema un 17, varsta sarbatoritului si apoi m-am jucat putin cu ciocolata topita. La multi ani, Paul !

TIPS-URI

1

peste crema de vanilie am asezat folie alimentara si am lasat-o sa se raceasca, astfel nu formeaza crusta.

2

ciocolata se topeste pe baie de abur si se adauga un pic de unt...apoi se pune intr-un posh cu dui cu orificiul foarte mic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Paul" nu uita sa-i faci un review.
IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Gherca Daniela 1

15.02.2021, 18:35

bun, bun!

oanapl 1

16.02.2021, 20:20

La mulți ani cu sănătate lui Paul! Ce bine arată!

RuxyRux 1

11.03.2021, 22:46

Mmmmm....ce tortulet frumos Cleme! Sa-ti traiasca Paulica!

COMENTEAZA

IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

8321 puncte

katty

6278 puncte

Rocsi

5970 puncte

mihaelar63

5724 puncte

mirela0911

3090 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Luscos ardelenesc
  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de cafea, mascarpone si fructe