Tort Mos Craciun - La multi ani Bucataras!!!!

de Dana_Retetegg in Torturi, 20 Dec 2011 | 3049 vizualizari

 

Pentru ca azi Bucataras.ro implineste 3 anisori ii dedic acest tort in spirit de sarbatori de iarna:) La multi ani!!!!

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de lamaie
  • un praf de sare
  • 1/2 pachet de unt
  • 100 gr zahar pudra
  • sucul de la o lamaie
  • 3 linguri lapte praf
  • glazura de zahar
  • fulgi de cocos
  • colorant alimentar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Mos Craciun - La multi ani Bucataras!!!!:

Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am frecat cu zahar pana s-a topit zaharul. Am adaugat esenta de lamaie si faina.


Separat am batut spuma albusurile cu praful de sare. Consistenta albusurilor trebuie sa fie asemanatoare cu a spumei de frisca. Am amestecat apoi albusurile cu galbenusurile si faina.


Cand s-a omogenizat compozitia am adaugat-o in tava speciala de teflon in forma de Mos Craciun (am primit-o la o revista).


Am lasat 10 minute in cuptor la foc potrivit.


Am desprins cu grija marginile de tava si am rasturnat-o pe un tocator de lemn.


Crema am pregatit-o din unt frecat spuma cu zahar pudra, in care am adaugat apoi suc de lamaie si lapte praf (are gust de raffaello).


Am taiat tortul in doua cu grija sa nu-i stric 'faţa' si am umplut cu crema.


Deasupra am glazurat cu diverse culori conturul formei si cu fulgi de cocos.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mos Craciun - La multi ani Bucataras!!!!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Dana_Retetegg 1

20.12.2011, 23:48

asa am zis si noi s-apoi chiar l-am mancat

Ubulika 1

14.12.2012, 22:19

foarte misto!!

culorile ..in ce ai pus colorantu?In restul de crema?
Merci

Dana_Retetegg 1

14.12.2012, 22:46

In glazura de deasupra...scrie la final

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de sfecla rosie
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Tort cu gutui, nuci şi migdale - La mulţi ani, bucătăraşi!