Desert tort Raffaello

de Aletta in Torturi, 9 Apr 2017 | 7742 vizualizari

 

Cocosul e printre preferatele mele, daca nu, chiar in fruntea prefererintelor mele culinare. 
M-am inspirat pentru acest tort de aici : http://retetefeldefel.ro
Vi-l recomand!

 

INGREDIENTE

Pentru blat avem nevoie de :

  • 6 oua
  • o fiola de vanilie sau un plic de zahar vanilinat
  • 200 g zahar
  • 150 g faina
  • 50 g amidon
  • un praf de sare

Crema :

  • 250 g mascarpone
  • 450 ml frisca lichida
  • 150 g zahar pudra
  • o lingurita esenta de vanilie
  • 100 g nuca de cocos

Sirop:

  • 300 ml lapte de cocos

Bomboane raffaello ( 10 buc )

  • 30 g zahar pudra
  • 30 g nuca cocos
  • 50 g unt
  • 30 g lapte praf
  • 10 migdale dulci

Decor:

  • 100 g cocos
  • 200 ml frisca
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Raffaello:

Eu am inceput prin pregatirea blatului cu o seara inainte, de regula asa fac ca sa se raceasca bine, la temperatura camerei.

Albusurile se bat spuma bine cu un praf de sare, apoi treptat se incorporeaza zaharul.

Se adauga galbenusurile amestecate cu esenta de vanilie sau zaharul vanilat, depinde ce folositi.

Se amesteca delicat cu albusurile spuma, se adauga faina amestecata cu amidon, cernuta in prealabil. Eu am folosit o tava de 24 cm. Se tapeteaza cu hartie de copt si se pune la copt, la 170 de grade C, cam 30 min sau pana trece testul scobitorii. Se lasa la racit.

Crema:  Frisca lichida, mascarponele, zaharul pudra si esenta se mixeaza bine. Se adauga nuca de cocos, apoi se da la frigider.

Bomboanele Raffaello:  Untul care a stat la temperatura camerei si este destul de moale se amesteca energic cu zaharul pudra, se adauga laptele praf, se amesteca, cocosul. Se formeaza bilute, in mijlocul carora vom pune o migdala dulce. 

Asamblare : Blatul se taie in 3. 

Se asaza pe un platou, punem prima parte, insiropam cu laptele de cocos sau lapte normal, daca nu aveti, punem o parte din crema, blat, insiropam, crema, si ultima data blat. Se imbraca intr-un strat subtire de crema. Se da la frigider.

Cei 200 ml frisca ii mixam, punem deoparte cateva linguri, pentru a face cateva moate deasupra. 

Imbracam tortul intr-un strat subtire de frisca, si, din belsug, presaram nuca de cocos. Deasupra facem cateva moate, si deasupra lor punem bomboanele Raffaello.

Se da la frigider cateva ore pana a-l servi.

TIPS-URI

1

laptele de cocos se poate inlocui cu lapte de vaca

2

in frisca se poate adauga zahar pudra pentru a-l indulci mai mult

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Raffaello" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (15)

Rocsi 1

10.04.2017, 20:55

Tort raffaello, ce incantare!

Aletta 1

11.04.2017, 09:06

Corinuta 1

12.04.2017, 14:43

Place cu cocos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu fructe si frisca