Desert tort rozaliu cu fructe de padure

de gabrielasfechis in Torturi, 7 Mai 2017 | 490 vizualizari

 

M-am decis asa urgent sa fac un tort.. l-am umplut cu ce am avut prin bucătărie ☺

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 9 oua
  • 9 linguri de zahar
  • 2pliculete zahar vanilat cu scorțișoară
  • 9 linguri faină
  • Crema 1
  • 1 plic crema de vanilie pt tort
  • 250 ml lapte
  •  2-3 linguri zahar pudra
  • Crema 2
  •  200 gr crema de brânză cu smântână sau clasică
  •  100 ml frișca lichida
  •  3-4 linguri zahar pudra
  •  câteva picături de colorant rosu sau gem de căpșuni
  • Pentru ornat
  • fructe de pădure congelate
  • floricele de zahar pt ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort rozaliu cu fructe de padure:

Separam albușurile de gălbenușuri. Albușurile le batem cu mixerul, cu un praf de sare si apoi cu zaharul.

Gălbenușurile le-am frecat cu zaharul cu scorțișoară si apoi le-am incorporat in albușurile bătute, amestecând continuu si încet, pana la omogenizare. Apoi incorporam si faina la fel ca si gălbenușurile. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hârtie de copt si dam la cuptorul preîncălzit, pana trece testul scobitorii.

Dupa ce s-a copt tortul, il scoatem din cuptor si il lăsăm sa se răcească bine. Dupa ce s-a răcit, il tăiem in două si în interior punem crema 1, iar deasupra punem crema 2.




Crema 1: Intr-un bol, mixam ingredientele la viteza mica, 1 minut, apoi inca 3 minute, la viteza mare, până se întărește.

Crema 2 : Pt inceput, mixam frișca lichida, apoi adăugăm crema de brânză, colorantul si zaharul pudra si mixam pana se întărește.

Dupa ce am umplut tortul, il ornam pe deasupra cu floricelele si la mijloc, punem fructele de pădure.

Poftă bună 😊

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort rozaliu cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

GeorgiG 1

08.05.2017, 09:18

Minunat!

Rocsi 1

08.05.2017, 21:04

Bun, bun!

MotanLaOale 1

09.05.2017, 09:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de lamaie