Tort de bezea cu coacaze

de Sylvia in Torturi, 8 Feb 2010 | 3941 vizualizari

 

Am vazut reteta intr-o revista Ioana din Romania si m-a tentat foarte tare. Am facut tortul si am fost foartemultumita de reteta, este la fel de bun precum arata. Va impartasesc reteta ca tot vine sezonul dulciurilor pasionale pt Valentine's Day.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de :
  • 125 grame de unt moale,
  • 125 grame de zahar,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 4 oua,
  • 150 faina pentru patiserie,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 4 linguri lapte,
  • sare,
  • 200 grame zahar pudra,
  • 50 de grame fulgi migdale
  • Pentru crema avem nevoie de
  • 6 foi de gelatina ( 10 grame gelatina granulata),
  • 250 grame de mascarpone, 
  • 100 grame iaurt de zmeura,
  • 1 lamaie,
  • 400 grame coacaze rosii,
  • 200 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de bezea cu coacaze:

Preparare :


Se incinge cuptorul la 180 de grade. Se separa ouale. Se bate untul cu zaharul tos si zaharul vanilat; se inglobeaza galbenusurile, urmate de lapte si de faina amestecata cu praful de copt . Jumatate din compozitie ( iese o pasta destul de consistenta ) se aseaza in forma de tort unsa ( cu diagonala de 26 cm) si se coace 15 minute.


Se bat intre timp albusurile cu sare si zahar pudra; jumatate din cantitatea de bezea se toarna pe blatul copt 15 minute. Se presara 1/2 din cantitatea de fistic si se mai coace 15 minute. Se scoate apoi din cuptor, se desprinde din forma si se lasa sa se raceasca pe un gratar de bucatarie. La fel se coace si al doilea blat.


Se inmoaie gelatina. Se amesteca intr-un bol mai mare mascarpone cu iaurt, zaharul si coaja rasa de lamaie.Se dizolva gelatina la foc moale si se inglobeaza in crema. Cand aceasta incepe sa se intareasca, se inglobeaza frisca batuta si boabele de coacaze.


Se aseaza inelul formei imprejurul primului blat; se aseaza crema apoi al doilea blat; se da tortul la frigider pentru 2 ore. Se desprinde inelul formei si se decoreaza tortul cu coacaze

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de bezea cu coacaze" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

ionix 1

09.02.2010, 17:56

delicios

Sylvia 1

09.02.2010, 22:13

Ma bucur ca va place servesc cate o feliuta la invitati

dicarmencitta1957 1

22.02.2010, 17:53

Super arata,l-am trecut la favorite.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de dovleac placintar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si nuca