Desert tort Sacher

de Panacris in Torturi, 8 Feb 2020 | 2840 vizualizari

 

Un desert simplu, delicios, sățios și bine venit în ceas aniversar! ;)
Ceas aniversar vă întrebați? Daaa, azi împlinesc 9 ani de activitate în frumoasa familie a Bucătăras.ro
Nu e un tort spectaculos, sincer nu stau prea bine la capitolul torturi ;) dar sunt mândră de tortulețul meu simplu și delicios! ;)
 
După ce m-a tot documentat, am ales varianta lui Timea ;) https://www.bucataras.ro/retete/tort-sacher-41701.html

 

INGREDIENTE

  • Unt grăsime 85% , 90 g,
  • Ciocolată neagră 90 g,
  • Zahăr tos 80 g,
  • Ouă 4 bucăți,
  • Făină alba 80 g,
  • Pudră de cacao neagră 5 g ( 1 lingură cu vârf!),
  • Sare de mare ½ linguriță,
  • Dulceață de caise 1 borcan, cca. 375 g.
  • Glazura: Cuvertură de ciocolată neagră 150 g.

Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Sacher:

Ciocolata se topește pe baie de abur sau mai simplu în cuptorul cu microunde.

Untul la temperatura camerei se amestecă energic, până se spumează, apoi se adaugă zahărul și se amestecă până ce se încorporează. Ciocolata răcorită se adaugă în fir subțire în amestecul de unt și zahăr, amestecându-se ușor până ce se înglobează.

Apoi se adaugă gălbenușurile, unul câte unul. În crema de ciocolată și unt se adaugă făina și pudra de cacao, încoporându-se ușor.

Albușurile se bat separat într-un vas încăpător cu ½ linguriță de sare, până ce se obține o spumă pufoasă.

Spuma de albușuri se adaugă în aluatul de mai sus și se amestecă ușor până ce se înglobează și se obține un aluat omogen.

Compoziția se toarnă într-o formă, de cca. 17 cm, diametru, tapetată cu hârtie de copt, și se dă la copt în cuptorul preîncălzit, cca. 50 minute la 140 grade.

După ce a trecut testul scobitorii, bllatul se scoate din cuptor și din formă și se lasă la răcit. După ce s-aa răcit, minim 1 oră, se taie blatul în două, eventual se nivelează partea de sus, dacă nu e dreaptă.

Dulceața de caise se încălzește, apoi cu jumătate din cantitate, se unge prima foaie de blat, se așează a doua foaie, care se unge cu restul de dulceață.

Cuvertura de ciocolată se topește pe Bain-Marie, apoi se toarnă ușor peste tort, dinspre mijloc, nivelând rapid cu un cuțit lat.

Se glazurează și marginile tortului, apoi se dă la rece, pentru minim 2 ore, sau cel mai bine până a doua zi! ;)

Apoi se ornează după imaginația fiecăruia!

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Sacher" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de nuca