Desert tort trio de ciocolata

de Cofetarul Vesel in Torturi, 18 Sep 2017 | 4121 vizualizari

 

Sper ca aceasta reteta o sa va placa foarte mult! Este o reteta de tort foarte buna, pe care o puteti incerca pentru orice eveniment, fie o aniversare sauo sarbatoare. 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 1 ou
  • 250 de ml de lapte
  • 350 de gr de faina
  • 50 de gr de zahar
  • 50 de ml de ulei
  • 1 plic de praf de copt (10 grame)
  • Mousse-ul de ciocolata amaruie:
  • 300 de gr de ciocolata amaruie
  • 250 de ml de smantana pentru frisca
  • 40 de ml de apa rece
  • 5 gr de gelatina granulata
  • Mousse-ul de ciocolata alba:
  • 300 de gr de ciocolata alba
  • 250 de ml de smantana pentru frisca
  • 40 de ml de apa rece
  • 5 gr de gelatina granulata
  • Mousse-ul de ciocolata cu lapte:
  • 300 de gr de ciocolata cu lapte
  • 250 de ml de smantana pentru frisca
  • 40 de ml de apa rece
  • 5 gr de gelatina granulata
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort trio de ciocolata:

Blat: Punem laptele si oul intr-un bol, le amestecam bine cu un tel, apoi adaugam pe rand zaharul, uleiul, faina si praful de copt. Se amesteca bine cu un tel dupa fiecare ingredient. Turnam compozitia blatului intr-o tava (tapetata cu o foaie de copt) si punem blatul la copt, timp de 25 de minute, la o temperatura de 180 grade C. Dupa ce blatul s-a copt, il lasam la racit.

Mousse-ul de ciocolata amaruie: Turnam apa intr-o farfurie, punem gelatina in apa si o lasam la hidratat. Punem ciocolata la topit, intr-o cratita, pe abur (turnam apa intr-o oala si o punem pe foc, punem ciocolata intr-o oala mai mica decat oala cu apa si o punem deasupra cratitei cu apa). Batem smantana cu mixerul pana obtinem o frisca. Dupa ce ciocolata s-a topit, adaugam gelatina si amestecam bine pana se topeste in ciocolata, apoi punem frisca si amestecam bine. Punem mousse-ul de ciocolata peste blat si il lasam la frigider 20 de minute.

Cele doua mousse-uri le vom face exact ca primul mousse. Dupa ce vom termina de facut fiecare mousse, il vom pune in tava, deasupra moussse-ului precedent. Apoi tortul va sta la frigider 5 ore, (il puteti orna pe deasupra cu frisca). Apoi tortul este numai bun pentru servit!

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort trio de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort alb cu visine si ciocolata