Desert tort trio de ciocolata

de Cofetarul Vesel in Torturi, 18 Sep 2017 | 4185 vizualizari

 

Sper ca aceasta reteta o sa va placa foarte mult! Este o reteta de tort foarte buna, pe care o puteti incerca pentru orice eveniment, fie o aniversare sauo sarbatoare. 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 1 ou
  • 250 de ml de lapte
  • 350 de gr de faina
  • 50 de gr de zahar
  • 50 de ml de ulei
  • 1 plic de praf de copt (10 grame)
  • Mousse-ul de ciocolata amaruie:
  • 300 de gr de ciocolata amaruie
  • 250 de ml de smantana pentru frisca
  • 40 de ml de apa rece
  • 5 gr de gelatina granulata
  • Mousse-ul de ciocolata alba:
  • 300 de gr de ciocolata alba
  • 250 de ml de smantana pentru frisca
  • 40 de ml de apa rece
  • 5 gr de gelatina granulata
  • Mousse-ul de ciocolata cu lapte:
  • 300 de gr de ciocolata cu lapte
  • 250 de ml de smantana pentru frisca
  • 40 de ml de apa rece
  • 5 gr de gelatina granulata
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort trio de ciocolata:

Blat: Punem laptele si oul intr-un bol, le amestecam bine cu un tel, apoi adaugam pe rand zaharul, uleiul, faina si praful de copt. Se amesteca bine cu un tel dupa fiecare ingredient. Turnam compozitia blatului intr-o tava (tapetata cu o foaie de copt) si punem blatul la copt, timp de 25 de minute, la o temperatura de 180 grade C. Dupa ce blatul s-a copt, il lasam la racit.

Mousse-ul de ciocolata amaruie: Turnam apa intr-o farfurie, punem gelatina in apa si o lasam la hidratat. Punem ciocolata la topit, intr-o cratita, pe abur (turnam apa intr-o oala si o punem pe foc, punem ciocolata intr-o oala mai mica decat oala cu apa si o punem deasupra cratitei cu apa). Batem smantana cu mixerul pana obtinem o frisca. Dupa ce ciocolata s-a topit, adaugam gelatina si amestecam bine pana se topeste in ciocolata, apoi punem frisca si amestecam bine. Punem mousse-ul de ciocolata peste blat si il lasam la frigider 20 de minute.

Cele doua mousse-uri le vom face exact ca primul mousse. Dupa ce vom termina de facut fiecare mousse, il vom pune in tava, deasupra moussse-ului precedent. Apoi tortul va sta la frigider 5 ore, (il puteti orna pe deasupra cu frisca). Apoi tortul este numai bun pentru servit!

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort trio de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de morcovi