Desert turta dulce

de cristina1985 in Dulciuri, 20 Dec 2019 | 1481 vizualizari

 

"Bunatati pentru Craciun"

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500g faina
  • 180g miere
  • 180g zahar pudra
  • 2 oua
  • 70g unt topit
  • 1 lg-ta si 1/2 scortisoara
  • 1/4 lg-ta nucsoara macinata
  • 1/4 la-ta ghimbir pudra
  • 1 lg esenta rom
  • 7 g bicarbonat
  • zeama de lamaie
  • Pentru glazura:
  • 100 g zahar pudra+3 lg pudra (sau mai mult)
  • 1 lg-ta amidon
  • 1 albus
  • 1 lg-ta zeama de lamaie
  • Optional:
  • zahar pudra
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert turta dulce:

Se dizolva bicarbonatul in zeama de lamaie si se pune intr-un vas.Se adauga faina,zaharul, mierea,untul topit ,ouale si mirodeniile.Se framanta putin aluatul apoi se pune in frigider 30 minute.Se imparte in 3 bucati si se intinde din fiecare cate o foaie, mai groasa.Se decupeaza formele dorite si se coc in cuptorul preincalzit, timp de 5-7 minute.

Pentru glazura: se amesteca tot zaharul pudra cu amidon,apoi cu albusul de ou  si se bate cu telul,pana se face spuma.La sfarsit adaugati zeama de lamaie. Daca doriti glazura mai groasa, mai adaugati zahar pudra.

Se ung formele coapte cu glazura (folosind o lingurita), sau se presara zahar .

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert turta dulce" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Biscotti cu ciocolata