Desert turta dulce la tava cu glazura

de Rahela Velicu in Prajituri, 10 Dec 2017 | 7948 vizualizari

 

Este atat de pufoasa si se pastreaza bine pana la 4-5 zile.

 

INGREDIENTE

  • 250 g zahar
  • 250 ml apa
  • 250-260 g faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara

Pentru glazura:

  • 2 linguri cu varf de zahar pudra
  • 1 lingura cu apa
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • un praf de scortisoara
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert turta dulce la tava cu glazura:

Caramelizam zaharul intr-o craticioara. Cand incepe sa devina maroniu, adaugam apa si lasam pe foc pana cand se topeste tot zaharul.

Lasam siropul 10 minute sa se racoreasca, apoi il amestecam cu faina, praful de copt si scortisoara.

Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem 30-35 de min. la 200 de grade.

Pentru glazura amestecam zaharul cu apa, cu zeama de lamaie si praful de scortisoara si turnam peste turta dulce fierbinte.

 

TIPS-URI

1

Este un dulce de post nemaipomenit de bun.

2

Puteti pune glazura si dupa ce portionati turta dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert turta dulce la tava cu glazura" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca