Doi cozonaci si-o pasca

de RuxyRux in Prajituri, 20 Ian 2012 | 2819 vizualizari

 

Ce sa te mai faci cu poftele astea?
Aseara am avut pofta de cozonac si-n acelasi timp m-am gandit si la pasca...am trecut la fapte si am pregatit aluat pentru fix doi cozonacei si-o pasca bune toate si pufoase de te lingi pe degete!
Mie cozonacii imi plac foarte bogati in umplutura asa ca am pus din belsug...la fel si pasca are branza sa te sature.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg si 100 gr faina
  • 15 galbenusuri
  • 400 gr iaurt la temperatura camerei
  • 1 pachet de unt( topit)
  • 2 pliculete si jumatate de drojdie
  • 4 linguri ulei de palmier
  • 550 gr zahar pudra
  • 4 pliculete de vanilie
  • coaja de la doua portocale
  • 1 esenta de rom
  • Umplutura:
  • 250-300 gr nuca si migdale macinate
  • 5 linguri cacao
  • o cana de zahar pudra( 200 gr)
  • vanilie
  • esenta de rom
  • coaja de portocala
  • rahat de trandafiri, lamaie, portocala
  • albusuri cat sa lege compozitia
  • Pasca:
  • 400 gr branza dulce cremoasa
  • 200 gr smantana
  • vanilie
  • coaja de portocala
  • 200 gr zahar pudra
  • 3 linguri amidon
  • 4-5 galbenusuri pentru uns
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Doi cozonaci si-o pasca:

Toate ingredientele se scot din timp, astfel incat sa ajunga la temperatura camerei. Se face un aluat din ingredientele de mai sus. Untul se pune topit si caldut. Aluatul se framanta in jur de 20 de minute, nu este nevoie de mai mult. Se lasa la crescut in jur de o ora si jumatate. Se imparte aluatul in doua parti mari( cozonaceii ) si o parte mai mica pentru pasca.


Umplutura se face pentru fiecare in parte amestecand ingredientele.


Impartim in doua compozitia pentru cozonac. Se umplu cozonaceii ,se mai lasa la crescut in jur de o jumatate de ora la crescut. Pregatim si pasca punand aluatul apoi umplutura.


Ungem pasca si cozonacii cu galbenus de ou. O coacem la 180 grade pana se rumeneste frumos iar crema sta ferm si nu curge. Coacem si cozonacii pana se rumenesc ( depinde de cuptor cat timp ii lasam)


Si gata pofta e facuta...se taie numai cand se racesc iar pofticiosii au grija sa rupa bucati daca nu mai au rabdare.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Doi cozonaci si-o pasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (75)

RuxyRux 1

22.01.2012, 18:47

Mirela...puuuup

alilianaa 1

26.12.2013, 16:14

RuxyRux 1

13.01.2014, 19:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Saviecuta cu mac (Baigli) sau cozonacei ca-n Banat