Donuts

de Angelina_Elena in Dulciuri, 28 Feb 2014 | 1604 vizualizari

 

By Ana Maria! Multumesc, sunt minunati! :X

 

INGREDIENTE

  • 750 g faina
  • 500 ml apa calduta (sau lapte)
  • 2 cubulete drojdie
  • 70 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Donuts:

Intr-o cana punem drojdia, o lingurita de zahar, adaugam putina apa calduta si amestecam pana se dizolva.

Intr-un vas punem faina,  zaharul si sarea, apoi adaugam apa calduta, uleiul si drojdia dizolvata.

Framantam aproximativ 5 minute apoi rastoarnam aluatul pe masa infainata.

Intinde cu sucitorul o foaie groasa de 1 cm, apoi cu ajutorul unui pahar incepem sa decupam gogosile iar cu un paharel mic ii decupam in mijloc.

Gogosile astfel formate le asezam intr-o tava, le acoperim cu un prosop si le lasam la dospit, la loc caldut cam 20 de  minute.

Intre timp intr-o tigaie sau cratita punem ulei la incins.

Cand uleiul este fierbinte punem gogosile la prajit pe rand.

Cand s-au rumenit pe o parte le intoarcem si pe cealalta.

Scoatem gogosi pe servetele de hartie pentru a absorbii excesul de ulei.

Se pot servi ca atare sau ii punem glazura cu ciocolata.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Donuts" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Donuts-0
Donuts-1

COMENTARII (22)

MIUTA

MIUTA 1

28.02.2014, 15:07

Ela68

Ela68 1

28.02.2014, 15:08

ce pofta imi e

Rocsi

Rocsi 1

28.02.2014, 21:34

Sper ca mai gasesc ceva

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!