Donuts

de yammy in Prajituri, 14 Mai 2009 | 4113 vizualizari

 

Cand ma uit la fime in care apar deja clasicii politisti cu burtoiu mare si mustata tipic americana si i vad cu cate-o gogoasa mareee si plinna de ciocolata....mi se face o pofta de lesin:) Intre timp am gasit solutia si cand ma uit la film am neaparat un lighenus cu Donuts in brate:D Da imi pun numa cateva ca nu vreau sa am burtoi ca nea' politistu:))

 

INGREDIENTE

  • Pt maia:   
  • * 80 gr faina   
  • * 25 gr drojdie   
  • * 50 gr apa
  • Pt aluat:   
  • *360 gr faina   
  • *70 gr zahar   
  • * un vf sare   
  • * 1 plic zahar vaniliat   
  • * coaja lamaie/portocala   
  • * 80 gr unt (la temp camerei)   
  • * 2 oua  
  • * 2 galbenusuri
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Donuts:

-Dizolvam drojdia in apa si amestecam cu faina pana obtinem o biluta pe care o crestam cu cutitul in forma de cruce
-O cufundam intr-un vas cu apa calduta si asteptam cam 15 min pana se umfla si se ridica
-punem intr-un vas faina, facem la mijloc o gaura in care punem zaharul, zaharul vaniliat, oole, galbenusurile, sarea, untul taiat bucatzele si framantam pana obtinem un aluat elastic;
-scurgem bilutza de maia de apa si o adaugam la aluat
-framantam pana ce s-a inglobat maiaua in aluat (daca mai trebuie mai adaugam umpic de faina)
-il lasam sa creasca in jur de 1 ora
-intindem aluatul si taiem cerculetze, iar in mijloc facem gaurele cu o forma mai mica;)
-lasam sa mai creasca 25 min
-si prajim in ulei
-le scoatem pe hartie absorbanta
-se tavalesc prin zahar pudra sau se orneaza cu glazura

Daca ti-a placut reteta noastra "Donuts" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

marablues3 1

29.04.2013, 11:28

Mi-a atras atentia felul in care se face maiaua si m-am hotarat sa incerc sa le fac. De la inceput mi-am dat seama dupa textura aluatului , foarte fin si pufos, ca sunt pe drumul cel bun. Si rezultatul a fost.... niste gogosele super pufose si super delicioase . Multumesc pt reteta. Eu am facut si niste berline ,adica donuts fara gaura care se umplu cu crema sau nutella.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7188 puncte

mihaelar63

5100 puncte

RODIMUR

4392 puncte

Rocsi

3873 puncte

lucy2002

3676 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tort Tiramisu
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulori cu șuncă, cașcaval și baby spanac

ieri la 21:37

Briose cu ton si masline

de Rocsi 9

ieri la 19:50

RETETA RECOMANDATA
Gogosi - american donuts