Dorada cu ciuperci

de La Ancuta in Peste, 5 Mar 2012 | 1969 vizualizari

 

Nu mai facusem de multa vreme peste si asta in ciuda faptului ca ne place foarte mult. Asa ca ne-am delectat cu acesta dorada aromata combinata cu ciuperci.

 

INGREDIENTE

  • 4 pesti dorada
  • 250 g ciuperci champignon
  • 1/2 pahar vin alb
  • 1/2 pahar apa
  • 2 cepe alebe
  • 1 ceapa rosie
  • 8 catei de usturoi
  • 2 lamai
  • 4 linguri bulion
  • cimbru
  • sare, piper
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada cu ciuperci:

Curatam si spalam bine pestii apoi ii stergem. Crestam pestii cu un cutit ascutit si condimentam cu sare.


Taiem marunt ceapa rosie si o amestecam cu usturoiul pisat, 3-4 linguri de ulei de masline si putina zeama de lamaie.


Ungem bine pestii cu acest amestec si ii asezam pe un platou.


Ungem o tava cu ulei. Asezam in tava ceapa alba taiata julienne apoi ciupercile taiate.Amestecam apa cu bulionul si o adaugam in tava. Presaram putin cimbru uscat si asezonam. Taiem lamaia felii si le asezam in tava.


Asezam pestii deasupra , turnam vinul in tava si dam la cuptor la foc potrivit 15 minute. Scoatem tava si intorcem pestii apoi mai lasam la cuptor inca 15 minute.


Servim pestele cald alaturi de ciuperci si cartofi natur.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Mihaela11_jo 1

06.03.2012, 08:49

Delicioasa

MIUTA 1

06.03.2012, 16:15

Foarte bun

VERONICA2607 1

11.03.2012, 12:16

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Peste cu cartofi si sos picant