Dorada umpluta pe pat de legume

de nico15 in Peste, 22 Feb 2011 | 5001 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g de orez
  • 50 g de ciuperci
  • 30 g de masline
  • 100 g de ardei gras rosu
  • 100 g de ardei gras verde
  • 100 g de praz,
  • knorr
  • 200 g de ceapa
  • 1 mango
  • 8 rosii cherry
  • 4 catei de usturoi
  • ½ de portocala
  • ½ de lamaie
  • 150 ml vin rosu
  • Sare,
  • piper,
  • ulei
  • 1 morcov
  • 8-9 pestisori anchovi(anchoise)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada umpluta pe pat de legume:

1 bucata peste(Dorada) aproximativ 900 g






Se curate legumele, dupa care se taie:morcovul, rondele, prazul fasii iar celelalte legume cubulete, rosiile cherry se lasa intregi sau se taie in jumatate, ceapa se taie julien, dupa ce avem legumele pregatite se va unge tava aragazului in care ulterior vom adauga pentru inceput apa in care legumele si pestele vor fierbe, legumele se vor sara si pipera superficial. Ne vom ocupa de peste, care se va desolza, se va taia pe burta, se va scoate continutul abdomenului si se va spala bine, se scot branhiile si osul amar si spalam pestele bine de tot in interior, dupa care il stergem cu servetele absorbante si il lasam in asteptare. Ne ocupam de umplutura(farsa) cu care vom umple pestele, aceasta va fi compusa din: ceapa tocata marunt care se va pune la calit, adaugam ardei cubulete, masline si ciupercile taiate lamele si un cubulet de knorr. Dup ace acestea s-au sotat un pic adaugam orezul si completam cu apa, pentru a se fierbe compozitia si dam la cuptor aproximativ 15 minute. Dupa expirarea timpului se scoate compozitia si se lasa sa se raceasca putin, dupa care trecem si umplem pestele, dupa ce acesta este umplut se va coase burta pestelui pentru a nu permite iesirea compozitiei. Pe ambele parti ale pestelui facem aproximativ 8-9 crestaturi in care introducem pestisori anchoise si felii de mango pe o parte si pe cealalta parte felii de portocale dupa care pestele se va aseza pe patul de legume se va mai sara dar nu in exces, se va decora cu felii de lamaie si masline si se da la cuptor.






Dupa ce se lasa aproximativ 15 minute timp in care acesta a fiert se adauga vinul si se va continua aprovimativ inca 30 de minute fieberea(coacerea) si se va adauga si usturoiu taiat feliute.






Inainte de a se scoate se verifica sa fie facut.






Pentru exemplificare am atasat cateva fotografii,






Pofta Buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada umpluta pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Mihaela11_jo 1

23.02.2011, 00:28

Arome si culori
Tentatie absoluta!*****

nico15 1

23.02.2011, 18:35

Miha11, cand te servesc cu o portie???
Nico

kukibella 1

25.02.2011, 20:31

arata super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7160 puncte

MotanLaOale

6760 puncte

mirela0911

6120 puncte

Constelatialeu

5930 puncte

RODIMUR

5260 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert fursecuri cu branza

de Lau 9

ieri la 21:36

Aperitiv triunghiuri cu branza

ieri la 21:16

Desert strudel cu visine, cocos si sirop de artar

de RuxyRux 9

ieri la 20:25

Desert tort cu marshmallows si coacaze

de Lau 9

ieri la 19:20

RETETA RECOMANDATA
Rulouri de peste cu legume la cuptor