Dourada cu legume la cuptor

de cristeena20 in Peste, 15 Sep 2014 | 3829 vizualizari

 

Dourada este unul din pestele meu preferat si de data aceasta l-am facut la cuptor cu cartofi si ghiveci de legume deasupra. Este foarte usor si savuros astfel facut.

 

INGREDIENTE

  • 2 pesti medii dourada
  • sare, piper alb, lamaie
  • ulei de masline
  • 300 gr cartofi albi noi
  • 2 cepe medii
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ardei gras
  • 2 rosii
  • 1 foaie de dafin
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dourada cu legume la cuptor:

Prima data pregatim pestele: se curata de solzi si de intestine si se cresteaza . Il presaram cu sare , piper alb , punem in fiecare 1 foaie de dafin si felii de lamaie. Il stropim cu putin ulei de malsine si suc de lamaie. Il punem la rece cateva ore. 

Cartofii se lasa cu coaja, se spala bine si se tau jumatati sau sferturi (depinde de marime) . Ii fierbem de jumate in apa cu sare  si dafin si ii strecuram. 

Ceapa se taie solzisori mai grosi si o calim cu ulei de masline. La fel ardeiul il taiem felii subtiri . Adaugam la ceapa putin dafin si cateii de usturoi tocati marunt. Apoi adaugam ardeii. lasam pana se inmiaie bine si adaugam rosiile taiate si ele felii subtiri. Punem daca e nevoie  mai mult ulei de masline.

In tava termorezistenta punem cartofii in tava , care au fost amestecati cu putina sare, piper si ulei de masline inainte. Punem pestele deasupra si asezam cu o lingura ghiveciul de legume deasupra pestelui. Mai striopim deasupra cu putin ulei de masline si dam la cuptorul incins pt cca 40 minute. Servim alaturi de un vin alb rece sau vin verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dourada cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

MOKUSKA 1

15.09.2014, 20:11

Rocsi 1

15.09.2014, 20:23

deyutzky 1

15.09.2014, 21:33

arata grozav

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Alice marinata