Dovleac la cuptor

de Catalina L in Mancaruri de post, 20 Noi 2016 | 9561 vizualizari

 

Este foarte simplu de facut și dovleacul isi păstrează astfel toate aromele sale.
Aveti aici rețeta de bază, apoi posibilitățile sunt nelimitate, puteți adăuga usturoi, brânză parmezan, sirop de arțar, miere ..
 
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/11/dovleac-la-cuptor.html

 

INGREDIENTE

  • 1,3 kg de dovleac
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovleac la cuptor:

Taiati dovleacul în felii de aproximativ 2-3 cm grosime.

Curatati-l de seminte, dar lasati coaja.

Puneti feliile de dovleac pe o tava acoperita cu hartie de copt, ungeti-le cu ulei de masline pe ambele parti.

Puneti sare, piper si cimbru uscat.

Coaceti feliile intorcandu-le pe ambele parti timp de 35- 40 minute in cuptorul incalzit la 200°C.

Este o garnitura ideala pentru un fel de carne sau pentru un peste afumat.

Eu am transformat o parte in piure pentru a face painici cu dovleac.

Toate retele mele cu dovleac aici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovleac la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac, dovlecel, migdale si nuca