Dovlecei cu branza de burduf la cuptor

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 9 Aug 2017 | 4232 vizualizari

 

Este vremea dovleceilor şi pe net e inflaţie de reţete cu dovlecei. Aşa că m-am gândit să intru şi eu în rând cu lumea...
Pentru că-mi place foarte mult brânza grasă de burduf, am făcut această reţetă, dar cui nu-i place, o poate înlocui cu telemeaua.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mediu
  • 100-150 grame brânză de burduf
  • 2 ouă
  • 2 linguri de smântână
  • unt pentru uns tava
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei cu branza de burduf la cuptor:

Se spală şi se curăţă dovlecelul de coajă, după care se taie rondele şi se pune într-o tavă unsă cu unt.

Peste rondelele de dovlecel se pune brânza de burduf.

Se bat bine cele două ouă şi li se adaugă două linguri de smântână, uniformizându-se bine compoziţia.

Se presară numai puţin piper peste rondelele de dovlecel, după care se toarnă amestecul de smântână şi ouă.

Se dă tava la cuptor la foc potrivit şi când mâncarea s-a rumenit frumos, se scoate şi se serveşte caldă.

 

TIPS-URI

1

Pentru că brânza de burduf este suficient de sărată, nu este nevoie de sare.

2

Poate fi servită cu un pireu de cartofi, la rigoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei cu branza de burduf la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

oanapl 1

12.08.2017, 17:13

Delicios! L-am trecut la favorite! De mult n-am mai mâncat brânză de burduf. Cred că merge foarte bine cu dovlecei!

RODIMUR 1

12.08.2017, 18:25

Mulțumesc frumos, Miki!

RODIMUR 1

12.08.2017, 18:25

Da, Oana, este o mâncare foarte bună, dovleveii cu brânza de burduf!

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi in straturi