Dovlecei cu branza de burduf la cuptor

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 9 Aug 2017 | 1692 vizualizari

 

Este vremea dovleceilor şi pe net e inflaţie de reţete cu dovlecei. Aşa că m-am gândit să intru şi eu în rând cu lumea...
Pentru că-mi place foarte mult brânza grasă de burduf, am făcut această reţetă, dar cui nu-i place, o poate înlocui cu telemeaua.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mediu
  • 100-150 grame brânză de burduf
  • 2 ouă
  • 2 linguri de smântână
  • unt pentru uns tava
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei cu branza de burduf la cuptor:

Se spală şi se curăţă dovlecelul de coajă, după care se taie rondele şi se pune într-o tavă unsă cu unt.


Peste rondelele de dovlecel se pune brânza de burduf.


Se bat bine cele două ouă şi li se adaugă două linguri de smântână, uniformizându-se bine compoziţia.


Se presară numai puţin piper peste rondelele de dovlecel, după care se toarnă amestecul de smântână şi ouă.


Se dă tava la cuptor la foc potrivit şi când mâncarea s-a rumenit frumos, se scoate şi se serveşte caldă.


 

TIPS-URI

1

Pentru că brânza de burduf este suficient de sărată, nu este nevoie de sare.

2

Poate fi servită cu un pireu de cartofi, la rigoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei cu branza de burduf la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

oanapl 1

12.08.2017, 17:13

Delicios! L-am trecut la favorite! De mult n-am mai mâncat brânză de burduf. Cred că merge foarte bine cu dovlecei!

RODIMUR 1

12.08.2017, 18:25

Mulțumesc frumos, Miki!

RODIMUR 1

12.08.2017, 18:25

Da, Oana, este o mâncare foarte bună, dovleveii cu brânza de burduf!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

5866 puncte

mirela0911

5420 puncte

Rocsi

5350 puncte

Ancutsa

3451 puncte

lucy2002

3062 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta, servita cu mamaliga
  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi in straturi