Frigarui de dovlecei cu ton

de Rocsi in Mancaruri de legume, 12 Aug 2020 | 1978 vizualizari

 

Anul acesta s-au facut foarte multi dovlecei, cel putin la noi in zona si am tot primit. Cateodata nici nu mai stiam ce sa fac cu ei, asa multi aveam. Asa ca fiind in cautare de noi retete care sa contina dovlecei, m-am oprit la aceasta, de pe blogul Laurei! Ce faine sunt si bune, perfecte pentru acest sezon. Daca nu aveti tepuse metalice, puteti folosi bete de frigarui sau puteti prinde fiecare rulou cu scobitoare si le dati asa la cuptor. Orice se poate adapta!

 

INGREDIENTE

  • 4 dovlecei potriviti
  • 1 dovlecel mic
  • 100 gr urda
  • 3 linguri parmeza ras
  • 150 gr ton in suc propriu
  • 1 ou
  • 4-5 frunze busuioc verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 linguri pesmet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui de dovlecei cu ton:

Cei 4 dovlecei ii spalati, ii stergeti cu servetele si le taiati capetele. Ii taiati felii pe lung, cat mai subtiri. Incingeti o tigaie grill, o ungeti cu un strop de ulei si rumeniti feliile de dovlecei pe ambele parti. Le scoateti pe un platou si le lasati sa se raceasca. Dovlecelul mic, spalat, il taiati cubulete.

Puneti o lingura de ulei de masline intr-o tigaie. O transferati pe foc, puneti cuburile de dovlecel si un praf de sare. Le sotati la foc mic, pana dovleceii se inmoaie. Dati deoparte sa se raceasca. Peste cuburile de dovlecei puneti tonul scurs bine de lichid, urda faramitata cu mana, parmezanul si oul. Busuiocul il tocati marunt, il puneti peste amestecul de mai sus, presarati sare si piper.

Luati cate o felie de dovlecel coapta, puneti cate o lingurita plina de umplutura si rulati. Procedati asa cu toate. Asezati pe o tava cu hartie de copt, cate 7 rulouri, unul langa altul, apoi infingeti usor tepusele, pana obtineti frigaruile. Le presarati deasupra cu pesmet. Le introduceti in cuptorul incins, la 200 de grade, pentru 15 minute. Cand sunt gata, le scoateti din cuptor si le lasati putin sa se racoreasca.

Sunt gata pentru a fi servite. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de dovlecei cu ton" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Gherca Daniela 1

17.08.2020, 16:05

Ksenya 1

18.08.2020, 09:04

Reteta asta trebuie musai facuta.Pe gustul meu

Rocsi 1

19.08.2020, 21:11

Multumesc mult! Ma bucur ca iti place, Ksenya!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Preparate traditionale

de abetina 1

la 11:31

Reteta de saratele cu cascaval

pe 19.02 la 18:34

Reteta de cartofi in straturi cu carne tocata

pe 18.02 la 19:58

Reteta de tochitura de porc la cratita, cu mamaliga si cas framantat

de Caty 2

pe 17.02 la 17:13

Reteta de supa ungureasca de carne - Husleves nr.24. din top Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 16.02 la 14:55

TOP
utilizatori

mirela0911

2377 puncte

Rocsi

1526 puncte

Constelatialeu

1300 puncte

Caty

1219 puncte

Ksenya

1176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume, de toamna