Dovlecei gratinati

de nadina73 in Mancaruri de post, 23 Iul 2010 | 10177 vizualizari

 

foarte gustos si rapid,este inspiratie dupa reteta lui medioto,dar eu am facut-o de post

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 1 punga de orez cu legume congelate450 g
  • 200 ml pasta de tomate
  • 4-5 dinti de usturoi
  • sare
  • piper
  • delikat
  • ulei de masline
  • patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei gratinati:

Se curata dovleceii de coaja si se taie in doua pe lungime,apoi se scobesc cu o lingura.

Se fierb 5 minute in apa cu sare,dupa care se lasa la scurs

Legumele cu orez se calesc 6 minute in 2 linguri ulei de masline si putina sare sau delikat.

Se iau dovleceii fierti, se pun intr-un vas de yena uns cu putin ulei ,apoi se umplu cu legumele cu orez .

Usturoiul se piseaza bine apoi se amesteca cu pasta de tomate dupa care se pun peste dovlecei umpluti ,iar deasupra patrunjel verde tocat,iar daca santeti vegetarieni  merg si cu cascaval ras deasupra.

Se da tava la cuptor pentru 15 minute la 160 grade

Multumesc Medi de idee.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei gratinati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Desert ''tac-pac'' cu capsuni

ieri la 15:56

Croque Madame - Sendvisul perfect la micul dejun

ieri la 09:24

Mousse de ciocolata reteta celui mai fin si delicios desert

pe 25.05 la 14:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu urzici