Dovlecei in crusta din fulgi de porumb cu sos tzatziki

de merisor in Mancaruri de legume, 11 Iun 2018 | 2355 vizualizari

 

Vara când apar dovleceii, îmi place să-i prepar în multe moduri: sub formă de chifteluțe, sub formă de crochete, pane, sau îi includ în diverse sosuri, ciorbe și mâncăruri.
Este prima dată când îi prepar în crustă de porumb și nu mă așteptam să aibă așa impact bun.
Iar cu sosul de iaurt și castraveți, au fost de-a dreptul delicioși.
 

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei cruzi
  • 2 ouă
  • 150 g făină
  • 200 g fulgi de porumb
  • sare
  • piper alb măcinat
  • 150 ml ulei pentru prăjit
  • Pentru sos:
  • 200 g iaurt cremos
  • 1 castravete
  • 1 căpățână usturoi
  • câteva fire de mărar
  • câteva fire de pătrunjel
  • sare
  • 1 linguriță ulei de măsline
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei in crusta din fulgi de porumb cu sos tzatziki:

Spălăm bine dovleceii și îi feliem în rondele de 3-4 mm grosime.


Așezăm rondelele pe un suport și presărăm sare peste ele pentru a le ajuta să elimine din zeamă.


Le lăsăm 7-8 minute, le ștergem cu prosop de hârtie absorbant, le întoarcem și pe cealaltă parte și procedăm la fel.


Punem într-un bol făina, în altul fulgii de porumb, iar în al treilea bol amestecăm ouăle cu un praf de sare, unul de piper alb și o lingură de făină, să fie compoziția mai densă.


Trecem rondelele de dovlecei mai întâi prin făină, apoi prin compoziția de ou și la final prin fulgii de porumb ușor mărunțiți.


Le prăjim în ulei încins, la foc mediu spre mare, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă când sunt rumenite frumos, apoi le scoatem pe un prosop absorbant.


La varianta pane, rondelele de dovlecel se pătrund mai bine devenind ușor moi, dar la această variantă cu crustă de porumb, rondelele de dovlecel rămân mai ferme și sunt mai crocante.


Pentru sosul de iaurt cu castraveți, curățăm usturoiul și îl pisăm presărat cu sare, apoi îl frecăm cu uleiul de măsline ca la mujdei.


Adăugăm iaurtul și castravetele răzuit, apoi verdeața tocată mărunt.


De regulă se pune doar mărar, dar eu am adăugat și pătrunjel pentru că îmi place amestecul de verdeață proaspătă.


Să vă fie de folos!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei in crusta din fulgi de porumb cu sos tzatziki" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
269.99 lei
202.49 lei

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

xana 1

14.06.2018, 13:31

O bunatate!

elucubratiiculinare 1

16.06.2018, 09:04

super gustosi

Rahela Velicu 1

02.08.2018, 21:46

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Musaca de cartofi cu varza si carne
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

RETETA RECOMANDATA
Snitele de dovlecei