Dovlecei si ardei umpluti

de Panacris in Mancaruri cu carne, 9 Ian 2012 | 2779 vizualizari

 

Tot e sezonul umpluturilor!!!

 

INGREDIENTE

  • dovlecei 2 bucati
  • ardei capia 2 bucati
  • carne tocata amestec vita si curcan 500 g.
  • morcovi 1 bucata
  • ceapa 1 bucata
  • orez 1 ceasca
  • ou 1 bucata
  • ulei de masline
  • sare iodata
  • piper proaspat macinat
  • boia de ardei dulce
  • bulion concentratie 18% 500 ml
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei si ardei umpluti:

Ceapa si morcovul se curata, apoi se dau pe razatoarea fina. Se pun la calit in ulei de masline, cca. 5 minute, se adauga carnea tocata, orezul ales si spalat lasandu-se la foc mic, cca. 10 minute, pana se evapora tot lichidul. Dupa ce s-a racorit compozitia de carne se adauga oul, se asezoneaza de sare, piper si boia de ardei dulce.

Intre timp se curata dovleceii de coaja, se taie in doua si se miezul si eventualele seminte. Ardei se taie in doua si se curata de seminte. Se umplu legumele cu amestecul de carne, apoi se pun intr-un vas rezistent la caldura, bulionul se dilueaza cu apa turnandu-se peste legumele umplute.

Legumele umplute se tin la cuptor cca. 30 de minute la foc mediu. Dupa gust se servesc cu iaurt, smantana sau cascaval ras deasupra. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei si ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Panacris 1

10.01.2012, 18:00

Multumesc! Nu/i o idee rea Onesta, cativa cartofi copti la cuptor cu ulei de masline, pentru cina!!!

mena29 1

10.01.2012, 21:28

super,Cris!

cameliageorgeta 1

24.03.2013, 18:32

foooarte deliciosi!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu carne