Dovlecei umpluti

de lia maria in Curcan, 29 Apr 2011 | 2238 vizualizari

 

Un meniu delicios, sanatos si gustos ! Incercati si voi reteta si-mi veti da dreptate...

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei 
  • 200g carne macinata de curcan,am folosit eu (sau la alegere: porc, pui, vita)
  • 1 morcov 
  • 1 ceapa
  • 1 ardei iute
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 4 linguri pasta de rosii
  • 2 linguri orez
  • 1 lingurita ulei
  • Sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti:

Spalam dovleceii, ii taiem in doua pe lungime si le scoatem miezul.


Ceapa o curatam si o tocam marunt. Morcovul curatat si spalat, il dam pe razatoarea mica. Ardeiul iute il spalam, il sectionam, ii indepartam nervirii si semintele si-l tocam. Patrunjelul spalat il tocam marunt.


Punem uleiul la incins, adaugam ceapa, ardeiul si morcovul, calim putin 2’, dupa care adaugam si carnea. Lasam cam 3-4 ‚ pana carnea isi schimba culoarea, dupa care punem orezul si omogenizam. Dupa inca aprox. 2-3’ adaugam 1/3 din patrunjelul tocat, asezonam cu sare si piper si luam tigaia de pe flacara. Imaginar, impartim amestecul in patru.


Umplem cele patru jumatati de dovlecei apoi ii asezam intr-o cratita, cu umplutura in sus. Adaugam cate o lingura de pasta , pe fiecare dovlecel si presaram restul de patrunjel.


Adaugam 200ml supa de pui, punem capacul pe cratita si dam la cuptor. Dupa 35’ dam la o parte capacul si mai lasam in cuptor 10’.


Servim dovleceii calzi, cu iaurt sau smantana deasupra.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

lia maria 1

03.05.2011, 16:02

deyutzky
cris
retegg va multumesc

lia maria 1

03.05.2011, 16:05

mihaela
kamy
mamaelena ma bucur ca va place

lia maria 1

03.05.2011, 16:06

motanel
elena
mena va multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Musaca de vinete, cartofi si carne de curcan