Gusa de curcan umpluta

de ANCA in Curcan, 6 Oct 2010 | 14087 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • gusa de curcan
  • inima, ficat, pipota de la un curcan
  • cca 200 g carne curcan
  • grasime de curcan/pasare sau ulei de masline
  • 2 oua
  • o ceapa mare
  • marar si patrunjel
  • cimbru
  • maghiran
  • o felie groasa de paine inmuiata in lapte si stoarsa
  • o mana de stafide (optional)
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gusa de curcan umpluta:

Se scoate gusa curcanului cu atentie, astfel incat sa nu se taie sau perforeze, se intoarce pe dos ca sa se spala bine.


Maruntaiele si carnea se fierb cca 30 minute, apoi se toaca marunt la masina de tocat sau se pun in robotul de bucatarie, incat sa rezulte o consistenta ca la drob, nu pasta!


Se amesteca bine cu ouale, grasimea de pasare sau uleiul, verdeata si ceapa tocate marunt (calita in unt in prealabil, fara sa se rumeneasca), painea stoarsa, stafidele si condimentele, apoi se umple cu grija gusa, se leaga cu o sfoara si se aseaza intr-un vas termorezistent, cu 2 cani de zeama de la organele fierte, in care punem boabe de piper si o foaie de dafin.


Se pune la cuptor cam 45 minute, la 200 de grade, pana se rumeneste gusa. Se intoarce pe toate partile din cand in cand, si se stropeste cu zeama.

 

TIPS-URI

1

Se poate servi ca aperitiv, sau ca fel principal cu un piure si salata sau muraturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Gusa de curcan umpluta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

liana_geicu 1

07.10.2010, 21:53

Foarte interesant! cred ca este o bunatate

ANCA 1

08.10.2010, 18:01

multumim, dragelor! chiar va recomand sa incercati reteta asta, este o delicatesa!! si foarte greu de facut nu este..

Nicolae 1

10.10.2010, 12:37

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan la cuptor