Dovlecei umpluti cu carne tocata ,la cuptor

de Bucataras Medi in Mancaruri cu carne, 7 Dec 2014 | 1750 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 dovlecei
  • 450 g carne (eu am folosit amestec porc/ piept de pui)
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 legatura marar
  • 1 lingurita pasta de ardei iute
  • 2 oua
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • ulei pentru uns tava
  • 1 ou pentru uns amestecul cu care am umplut dovleceii
  • sare
  • piper macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti cu carne tocata ,la cuptor:

Tocam carnea. Curatam ceapa si o taiem fin. Curatam ardeiul gras si il taiem cubulete mici.


Intr-o tigaie mai inalta punem la incins 2-3 linguri de ulei si calim ceapa impreuna cu ardeiul. Cand se inmoaie adaugam amestecul de carne tocata. Lasam pana cand carnea isi schimba culoarea avand grija sa amestecam din cand in cand. Tragem de pe foc, transvazam amestecul de mai sus intr-un castron si lasam sa se racoreasca. Adaugam mararul taiat fin, ouale si pasta de ardei iute. Condimentam dupa gust cu sare si piper. Amestecam bine pentru o buna omogenizare.


Dovleceii ii taiem pe lungime in doua si scobim zona cu seminte din mijloc. Punem apa cu sare la fiert intr-o oala. Cand apa incepe sa clocoteasca oparim dovleceii circa 3-4 min.,apoi ii scoatem si ii punem intr-o strecuratoare la scurs.


Umplem dovleceii cu amestecul de carne de mai sus. Ungem o tava cu ulei si asezam dovleceii umpluti in ea.


Batem bine un ou si cu ajutorul unei pensule ungem fiecare dovlecel umplut. Turnam apa in tava atata cat sa acopere fundul tavii si dam la cuptor la 200 grade pentru circa 20 min.


Frumosi rumeniti numai buni de mancat. Se servesc atat calzi cat si reci.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu carne tocata ,la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Hand Mixer Pink

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

Aparat de vidare V3840-I

- 200 lei
1199.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (20)

Bucataras Medi 1

07.12.2014, 22:38

ma bucur ca iti plac Mirela!

Bucataras Medi 1

07.12.2014, 22:38

reisnaor_2006 ,multumesc!

Rocsi 1

08.12.2014, 21:40

Sunt super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34