Dovlecel umplut cu legume in sos de rosii

de T I M E A in Mancaruri de legume, 24 Iul 2014 | 3503 vizualizari

 

Eu nu ma mai satur sa mananc legume in tot felul de combinatii. Sunt convinsa ca va sunt pe plac si voua si sper ca o sa le incercati.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei potriviti
  • miezul de la dovlecei ( sau o jumatate de dovlecel)
  • 1 ardei gras verde
  • 3-4 fire de ceapa verde
  • 1 fir de usturoi verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • 5 linguri rosii decojite taiate cubulete
  • 2 linguri orez
  • 2 linguri pesmet
  • 1 ou
  • 2 cani suc de rosii
  • 1 lingurita zahar
  • sare si piper
  • busuioc verde tocat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecel umplut cu legume in sos de rosii:

Curatam dovlecelul si il taiem in trei. Scobim miezul lasand aprox 1 cm grosime pe fund.


Legumele spalate si taiate marunt le calim in putin ulei de masline.


Adaugam miezul de dovlecel taiat bucatele, lasam sa se caleasca putin apoi adaugam o cana de apa si orezul spalat.


Lasam sa fiarba aprox 10 minute amestecand din cand in cand. Adaugam rosiile decojite si saram si piperam dupa gust.


Dupa 5 minute luam vasul de pe foc si lasam sa se raceasca.


Dupa ce s-a racit adaugam pesmetul si oul si omogenizam.


Umplem cu aceasta umplutura cele 6 bucati de dovlecel pe care le punem apoi intr-un vas. Eu am folosit un vas de sticla cu capac, rezistent la caldura.


Turnam sucul de rosii peste dovlecelul umplut.


Adaugam o lingurita de zahar si dupa gust un pic de sare si piper si amestecam cu o lingurita.


Presaram deasupra si in sos busuioc tocat, acoperim vasul si il dam la cuptor la 190-200 de grade timp de aprox 40-60 de minute.


Scoatem vasul la jumatatea timpului si cu o lingura mai punem sos peste dovlecei.


Scoatem din cuptor si servim mancarea calda simpla sau cu smantana.


Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Dovlecelul sepoate taia si pe lung

2

Nu e neaparat sa curatati dovlecelul, eu il prefer curatat dar voi faceti cum doriti

3

Puteti avea o mancare de post daca nu puneti oul

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel umplut cu legume in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Lau 1

25.07.2014, 16:17

Sylvia 1

25.07.2014, 17:59

arata superb !

T I M E A 1

25.07.2014, 22:02

multumesc frumos pentru aprecieri

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta cu ciolan afumat