Dovlecel umplut cu legume in sos de rosii

de T I M E A in Mancaruri de legume, 24 Iul 2014 | 3453 vizualizari

 

Eu nu ma mai satur sa mananc legume in tot felul de combinatii. Sunt convinsa ca va sunt pe plac si voua si sper ca o sa le incercati.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei potriviti
  • miezul de la dovlecei ( sau o jumatate de dovlecel)
  • 1 ardei gras verde
  • 3-4 fire de ceapa verde
  • 1 fir de usturoi verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • 5 linguri rosii decojite taiate cubulete
  • 2 linguri orez
  • 2 linguri pesmet
  • 1 ou
  • 2 cani suc de rosii
  • 1 lingurita zahar
  • sare si piper
  • busuioc verde tocat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecel umplut cu legume in sos de rosii:

Curatam dovlecelul si il taiem in trei. Scobim miezul lasand aprox 1 cm grosime pe fund.


Legumele spalate si taiate marunt le calim in putin ulei de masline.


Adaugam miezul de dovlecel taiat bucatele, lasam sa se caleasca putin apoi adaugam o cana de apa si orezul spalat.


Lasam sa fiarba aprox 10 minute amestecand din cand in cand. Adaugam rosiile decojite si saram si piperam dupa gust.


Dupa 5 minute luam vasul de pe foc si lasam sa se raceasca.


Dupa ce s-a racit adaugam pesmetul si oul si omogenizam.


Umplem cu aceasta umplutura cele 6 bucati de dovlecel pe care le punem apoi intr-un vas. Eu am folosit un vas de sticla cu capac, rezistent la caldura.


Turnam sucul de rosii peste dovlecelul umplut.


Adaugam o lingurita de zahar si dupa gust un pic de sare si piper si amestecam cu o lingurita.


Presaram deasupra si in sos busuioc tocat, acoperim vasul si il dam la cuptor la 190-200 de grade timp de aprox 40-60 de minute.


Scoatem vasul la jumatatea timpului si cu o lingura mai punem sos peste dovlecei.


Scoatem din cuptor si servim mancarea calda simpla sau cu smantana.


Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Dovlecelul sepoate taia si pe lung

2

Nu e neaparat sa curatati dovlecelul, eu il prefer curatat dar voi faceti cum doriti

3

Puteti avea o mancare de post daca nu puneti oul

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel umplut cu legume in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Profesional Versa

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (25)

Lau 1

25.07.2014, 16:17

Sylvia 1

25.07.2014, 17:59

arata superb !

T I M E A 1

25.07.2014, 22:02

multumesc frumos pentru aprecieri

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!