Dragavei cu orez si mamaliguta calda

de Dana Cristea - pusikmea in Mancaruri de post, 10 Mai 2011 | 7570 vizualizari

 

dragavei =stevie;
daca m-am facut din nou olteanca e normal sa folosesc denumirea de aici :) asa ca nu ratati un dragavei oltenesc de te lingi pe degete :D:))

 

INGREDIENTE

  • 1 kg dragavei
  • 1 pahar orez
  • 2 cepe + 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde + cativa catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • tocana de legume sau bulion
  • pentru mamaliguta:
  • malai
  • apa
  • sare
  • unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dragavei cu orez si mamaliguta calda:

Spalam frunzele de dragavei sub jet de apa rece.


Intre timp punem pe foc o oala cu apa si sare, cand apa a inceput sa fiarba punem dragavieul in apa clocotita si lasam sa se opareasca 5 minute.


Scoatem frunzele cu o paltea si le lasam la scurs.


Intre timp tocam ceapa si usturoiul si le calim in putin ulei, dupa care adaugam orezul spalat in cateva ape, punem si tocana de legume si completam cu apa in care a fiert dragaveiul.


Tocam marunt dragaveiul si-l punem peste ceapa si orez, daca mai este nevoie mai punem din apa in care a fiert, verificam din cand in cand, pentru ca o sa scada si trebuie sa fim atenti sa nu se prinda orezul. La sfarsit condimentam cu sare si piper dupa gust.


Pregatim si mamaliguta:


Punem apa cu sare intr-un tuci si lasam sa dea in clocot, apoi luam cu mana mala si punem deasupra si lasam sa dea un clocot, dupa care turnam direct cu punga mestecand continuu cu un facalete sau o lingura de lemn pana se ingroasa si o lasam sa fiarba bine dupa care adaugam 1-2 linguri de unt.


Cand este gata o rasturnam pe un fund si servim alaturi de o p ortie zdravana de dragavei.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dragavei cu orez si mamaliguta calda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

divainbucatarie 1

11.05.2011, 08:13

adry88 1

11.05.2011, 20:51

Criss 1

18.05.2011, 14:54

Arata foarte bine. Mie in general imi plac "buruienile" astea de primavara dar n-am auzit pana acum de dragavei. Nici stevia nu stiu cum arata.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mazare cu marar de post