Fasole batuta

de Florentina_Cristina in Mancaruri de post, 4 Feb 2014 | 3889 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 grame fasole
  • 1 lingura ulei de masline extra virgin
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 ceapa(2 daca sunt mai mici)
  • 1 lingura bulion(suc de rosii dupa caz)
  • sare
  • 1 lingurita delikat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Se spala bine fasolea si se lasa in apa la inmuiat, de preferat o noapte, astfel aceasta se hidrateaza si fierbe mult mai repede decat in mod normal.

Respectand cele mai sus mentionate se pune fasolea la fiert si se lasa pana incepe sa dea in clocot, dupa care se strecoara si se schimba apa de preferat apa fierbinte pentru ca fasolea sa nu se opreasca din fiert. Acest proces se repeta de doua ori.

Cand fasolea este fiarta se curata usturoiul si se zdrobeste in aceasta, se potriveste de sare si se amesteca bine (eu o fac cu blender-ul). Se curata ceapa si se taie julienne, dupa care se pune la calit intr-o lingura de ulei. Cand aceasta incepe sa se inmoaie si isi schimba usor culoarea se adauga putin delikat si o lingura de bulion si se amesteca bine. Se mai lasa pe foc maxim 3 minute din acest punct.

Se pune fasolea batuta in vasul dorit, se adauga deasupra ceapa calita cu bulion (suc de rosii)si se orneaza cu patrunjel verde. Cand se raceste se baga la frigider.

Pofta buna!!! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Năut chips

pe 25.03 la 20:08

Reteta de mancare de post cu urzici

de Caty 2

pe 22.03 la 17:01

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

Reteta de triunghiuri cu mere si pere

pe 18.03 la 17:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1370 puncte

oanapl

1211 puncte

Caty

1184 puncte

MotanLaOale

1007 puncte

Rocsi

544 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasta de avocado